1 av 4
Olle Hägg
2 av 4
Rubina Ali, 9, på väg hem till kåkstaden efter Oscarsgalan.
3 av 4
Riddarhuset - en gammal symbol för klassamhället.
4 av 4
Protester på Island tidigare i vintras.

söndag 15 mars

programledare Olle Hägg

Nordirlands oro. I fredags begravdes ett av offren för den senaste veckans oroligheter i Nordirland. Reportage från ett samhälle som bävar för sin egen historia.

En laddad femtioårsdag. Världens ögon vändes mot Tibet i veckan, 50 år efter Dalai Lamas flykt från regionen. Nils Horner rapporterar.

We shall overcome? Den unga generationen tibetaner ifrågasätter den rådande icke-våldsprincipen gentemot det kinesiska styret. Reportage om det vapenlösa motståndets fördelar och problem.

Blinka lilla stjärna. De unga huvudrollsinnehavarna i indiska Slumdog Millionaire har gått från slummen till röda mattan - och tillbaka igen. Barnstjärnor på film har alltid varit ett sårbart släkte, konstaterar Göran Everdahl.

Det sjuka USA. Nu ger sig Barack Obama i kast med att det amerikanska sjukförsäkringssystemet. Det är en riktigt svår nöt att knäcka, visar historien.

Ulf Wickbom krönikör.

Panelen om nya vindar i försvarspolitiken och saltsjöbadsandans eventuella död. Helle Klein, Aftonbladet, Ann Charlott Altstadt, Flamman, och Carl Rudbeck, Sydsvenskan, diskuterar.

Det moderna klassamhället. Begreppet klass används allt oftare i krisens spår. Men vad innebär begreppet idag? Godmorgon, världen! följer med på klasshatsvandring på Östermalm i Stockholm och undersöker klassbegreppets laddning.

Public Service med veckans satir.

Är döden förhandlingsbar? Torbjörn Tännsjö, filosof och utredare, om döden, debatten och vår tids moraliska dilemma.

Tips till toppmötet. Nästa vecka håller EU toppmöte, i en tid av ökad protektionism och hänsyn till nationella intressen. Om förhandlingsteknikens betydelse i bistra tider.

Island in i EU? Det krisdrabbade ö-riket funderar på att söka sig in i EU. Vad skulle Island tjäna på det, och vad händer med de få västeuropeiska länder som blir kvar utanför?

Pamela Jaskoviak kåsör.

producent Nina Benner nina.benner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".