1 av 3
Olle Hägg
2 av 3
Khata Beach Thailand
3 av 3
Barnklädesförsäljning hemma.

Söndag 19 april

Programledare Olle Hägg

Bröderna Castro Kuba var det enda land i regionen som inte var inbjudet till det femte panamerikanska mötet som började i fredags. Ändå spelar landet och dess ledare en avgörande roll i de trassliga panamerikanska relationerna.

USAs bakgård Relationen mellan USA och de latinamerikanska staterna har en lång och ojämlik historia. Vi går tillbaka till 1820-talet och monroedoktrinen för att reda ut hur förhållandet egentligen ser ut.

Sårbar fred Kriget i Tjetjenien slutade officiellt natten till i torsdags. Nu börjar arbetet med att tolka vad beslutet om att lyfta undantagstillståndet för terroristbekämpning egentligen innebär.

Homeparty Lågkonjunktur i all ära, men försäljningen av barnkläder, kosmetika och plastbyttor under festliga former i hemmiljö blomstrar. Ett amerikanskt koncept som nästan uteslutande vänder sig till kvinnor. Vi reder ut orsakerna till det.

Krönikör Svante Weyler

Panelen med Göran Greider, Dalademokraten, Helle Klein, Aftonbladet och Per Gudmundson, Svenska Dagbladet.

Satir med Public Service.

Politiska slagträn Margit Silberstein om problemformuleringsprivilegiet och om vad man på Konjunkturinstitutet egentligen tycker om att användas som ett slagkraftigt vapen i Thomas Östros hand.

Turist till varje pris? Oroligheterna i Thailand verkar inte innebära att svenskar överger turistlandet. Thailand som turistmål mäts efter en alldeles egen måttstock förklarar Fritidsresors Lottie Knutsson i Lena Bejerots reportage om mekanismerna som styr valet av turistmål.

EUs Big bang Fem år har gått sedan EU växte med tio länder. Utvidgningen skedde framförallt österut och kom att få stor betydelse för de enskilda länderna. Men vad har det inneburit för unionen?

Kåsör Pamela Jaskoviak

Producent Katarina Helmerson katarina.helmerson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".