1 av 4
Nina Benner
2 av 4
Förra årets första maj var gladare.
3 av 4
Skolgården i Beichuan.
4 av 4
Glasögonen slipper man inte.

Söndag 26 april

Programledare: Nina Benner

Island tappar tron på politiken. I helgen håller islänningarna val till alltinget, efter vårvinterns regeringskris. Reportage från ett örike som gått bankrutt, både på pengar och politiskt förtroende.

Ordförande i förväg? Om två månader börjar det svenska ordförandeskapet i EU, men redan nu får Sverige axla stora delar av ansvaret för unionens ledning och samordning. Men ska Sverige tjuvstarta sitt ordförandeskap?

Sköna maj, välkommen... Arbetarrörelsens stora dag närmar sig. Förra året tågade arbetarrörelsen i medvind, med höga opinionssiffror för socialdemokraterna. Mycket har förändrats sedan dess. Kommentar av Margit Silberstein.

Vårt förhållande till björken. Om en allergiframkallande, romantisk symbol för Norden - om björken i kultur och verklighet.

Revirstrider i österled. En planerad Nato-övning i Rysslands gränstrakter gör att det mullrar mellan öst och väst. Om revirstrider på klassiskt minerad mark.

Veckans krönikör Ulf Wickbom

Panelen med Barbro Hedvall, Dagens Nyheter, Göran Greider, Dalademokraten, P J Anders Linder, Svenska Dagbladet.  

Svenskarna och aktierna. För 25 år sedan startades Allemansfonderna, ett försök att få breda befolkningsgrupper att spara i aktier. Idag har 80 procent av svenskarna någon form av aktiesparande. Men har det betytt något för vår syn på näringslivet, och för vårt privatekonomiska engagemang?

Satir med Public Service.

 Kinas mörka vår. I maj har det gått ett år sedan den stora jordbävningen i Sichuan i södra Kina. Mer än 68 000 människor dog, enligt den officiella dödssiffran. SR:s Hanna Sahlberg återvänder till katastrofområdet.

Förhandling à la Nordkorea. De senaste veckorna har Nordkorea hoppat av såväl sexparts-samtalen om landets kärnvapenprogram, som en diskussion med grannen Sydkorea som Nord själv bjudit in till. Om den nordkoreanska ledningens vana att avbryta förhandlingar, och vad det står för.

Filmbranschens nygamla trix. Göran Everdahl om den tredimensionella filmens återkomst, och andra försök att locka publiken tillbaks till biograferna.

Kåsör Ludvig Rasmusson

Producent: Katarina von Arndt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".