Söndag 12 juli

Programledare: Therese Larsson

Höga herrar i bergen
En vinglande Medvedev, en charmerande Obama, en leende Berlusconi. Och så Reinfeldt bland alla högdjuren. G8-ländernas toppmöte i italienska L'Aquila lovar bättre miljö och mer bistånd. Men blir det så?

Mötenas år i Sverige
Turistbranschen gnuggar händerna under Sveriges halvår som ordförandeland i EU. Hundratals möten med delegater från EU-länderna kommer att hållas här - från Abisko till Lund. Under halvåret räknar man med att 23 000 delegater, 4 000 journalister och en mängd tolkar och kringpersonal på besök. Ett guldläge att marknadsföra Sverige.

Uigurernas kamp
Efter en våldsam urladdning av våld och kravaller, ser situationen ut att stabiliseras i den oroliga provinsen Xinjiang i västra Kina. Men de etniska konflikterna har funnits där länge. Sveriges Radios Pekingkorrespondent Hanna Sahlberg funderar kring hur stor betydelse protesterna hos muslimska minoriteten i landet kan få.

Tre år i London
Maria Eksedler sammanfattar sina tre år som korrespondent i London. Tre händelserika år - från Blairs avgång och politikerskandaler på hög nivå till Nobelprisvinnare och konflikten i Nordirland

Krönikör Svante Weyler

Panelen med Heidi Avellan, Sydsvenskan, Rebecka Bohlin, Arbetaren och Jesper Bengtsson, Aftonbladet, debatterar veckans politiska spörsmål.

Lika våldsamma kålsupare?
Rapporten om poltiskt våld från både höger- och vänsterextrema har väckt reaktioner. Går det att jämföra skinheads med autonoma vänsteraktivister? Grupperna uppvisar en del slående likheter, men också skillnader. Om vår syn på extrema poltiska grupperingar och varför de skiljer sig åt.

Satir och kupletter med Radiorevyn. Denna gång med temat irritation.

Munkarnas protest
De buddistiska munkarna är snart de enda som står för någon form av cilivt motstånd till regimen i Burma. Möt en av dem som fått utstå år i fängelse för sina protester. Och inför nästa veckas väntade dom mot Aung San Suu Kyi, har regimen valt att ytterligare öka kontrollen av landets munkar. Reportage från det slutna Burma.

Ur ruinerna
På platsen där World Trade Center en gång stod skulle det i sommar ha invigts ett museum, men fortfarande är det mest en byggarbetsplats. Reportage från New York.

Jazzen anfaller!
GMV:s sommarserie om året 1919 fortsätter med den då nya spännande bacillen som fick fäste i Europa - jazzen.

Kåsör Pamela Jaskoviak

Producent: Richard Myrenberg