Söndag 9 augusti

Programledare: Therese Larsson

Krigets årsdag. Mellan Georgien och Ryssland utspelade sig förra året ett krig som ledde till förändrade relationer mellan de båda länderna och till väst. Sten Sjöström på plats i Georgien om förhållandena idag.

10 år med Putin. Rysslands starke man poserar med bar överkropp ett decennium efter att han tillträdde som landets premiärminister. Varför är han så populär i Ryssland men så starkt kritiserad i väst?

Godmorgon, världen! undrar… Vad gör egentligen en landshövding?

Fatah på ny väg? Det palestinska partiet som Yasser Arafat en gång grundade håller sin första kongress på 20 år i Betlehem. Vilken väg rörelsen nu tar har stor betydelse för hur kampen om en självständig stat kommer att se ut.

You are so Obama! Nyligen presenterade UCLA den 20:e upplagan av sitt slanglexikon. Hör om ”bromance” och andra nya uttryck som förväntas nå spridning långt utanför delstatens gränser.

Krönikör Ulf Wickbom.

Panelen med Lotta Hördin, Helsingborgs Dagblad, Aron Etzler, Flamman och Peter Wolodarski, Dagens Nyheter.

På ständig semester. I Malmö är det snart inflyttning i det nya bostadsområdet Victoria Park. Har Sverige fått sitt första gated community eller bara ett nytt boende med all inclusive-känsla?

Radiorevyn med satir på temat stress.

Levande trauma. I Phnom Penh återupptogs i veckan rättegången mot Röda Khmerernas skräckvälde under 70-talet. Minst 1,7 miljoner människor dödades. Reportage om traumat som fortfarande är vid liv i Kambodja.

Litterär revolution. Den digitala utvecklingen har haft en fundamental inverkan i forskningens och böckernas värld. Hör om sökmotorföretaget Google som är i färd med att digitalisera 30 miljoner tryckta verk.

Kåsör Ludvig Rasmusson.

Producent: Katarina von Arndt