1 av 2
Olle Hägg
2 av 2
Mahdi al Maslouhi, 11 år river pappas kök. Foto: Cecilia Uddén.

Söndag 13 september

Programledare: Olle Hägg

Husbomber och mörkläggning

I dagarna är det tio år sedan de märkliga och svårförklariga hussprängningarna i Moskva och andra ryska städer. Bomberna sammanföll med början på Putin-eran och misstankar om att det var ryssar som låg bakom dåden för att skapa opinion mot tjetjener, finns kvar.

Arctic Sea och mörkläggning

Vad fanns egentligen i båtens last? Var det israelerna som ville provocera fram ett rysk agerande? Precis som med husbomberna i Moskva för tio år sedan är allt höljt i dunkel. Men ibland får man känslan av att verkligheten utan tvekan skulle kunna överträffa fiktionen.

EU och Arctic Sea

I likhet med polisens gränsöverskridande samarbete inom EU finns en relativt okänd motsvarighet på åklagarsidan - eurojust. Lite i skymundan har eurojust redan legat bakom flera kända tillslag. Nu ska man även utreda kapningen av Arctic Sea.

Ekologisk porr

Feministisk, alternativ porr fick ett rejält medeigenomslag efter veckans filmvisning under samlingsnamnet "Dirty Diaries". Men vad är det som gör att feministisk porr eller amatörporr på nätet, för den delen, kan ses som mer OK än den kommersiella porren? Kanske handlar det mer om vem som är avsändaren än om innehållet.

Krönikör Ulrika Knutson om en nation av hypokontirker i tider av svininfluensa.

Panelen med Nisha Besara, Dagens Arena, Johan Hammarqvist, Norra Skåne och Sanna Rayman, Svenska Dagbladet, debatterar veckans politiska händelser.

Bosättningarna fortsätter

Israel har godkänt fler husbyggen på det ockuperade Västbanken i direkt trots mot exemplevis Barack Obamas vilja. Många ser det som ett sista drag inför det kommande toppmötet mellan Obama, Benyamin Nethanyahu och Mahmud Abbas i New York. Möt palestiniern som bygger bosättningar men som tvingas riva i sitt eget hus.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans händelser.

Vår skeva bild av Norge

På måndag går Norge till val och socialdemokraterna väntas vinna. Men samtidigt är det näst största partiet det lätt främlingsfientliga fremskrittspartiet. Ändå väcker det få eller inga reaktioner här i Sverige. Hur kommer det sig att vi upprörs över dansk folkeparti medan är mer godmodigt inställda till våra grannar västerut.

Ett år efter kraschen

På New York-börsen pågår handeln som vanligt och stämningen är möjligen mer optimistisk nu än för ett år sedan då investmentbanken Lehmann Brothers kraschade vilket blev starten på den globala ekonomiska krisen. Har börsmäklarna lärt sig något?

Finanskrisen förklarad

Varför blev kraschen så snabb och djup? Och varför gjordes inte mer för att stoppa den? Ett samtal med ekonomiprofessorn tillika huvudsekreteraren för Finansmarknadskommittén, Pehr Wissén, som under hösten kommer ut med sin bok "Finanskrisen förklarad".

Kåsör Pamela Jaskoviak.

Producent Richard Myrenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".