Söndag 20 september

Programledare: Sara Stenholm

Svenskarna i Pakistan.. Nils Horner med det senaste om de gripna svenskarna, och om deras betydelse i Pakistans ögon.

..och konsekvenserna här hemma. Uppmärksamheten kring de terrormisstänkta svenskarna är stor, liksom uppmärksamheten kring den svensk som i veckan dömdes till livstids fängelse för terrorbrott i USA. Får det några konsekvenser i det svenska samhället, och i så fall vilka?

Lyxhustruns återkomst. Anna Anka blev plötsligt en figur i den svenska debatten. Karin Magnusson om lyxhustrun som fenomen och debattobjekt.

USA, Ryssland och missilerna. Det blir inget amerikanskt missilförsvar i östra Europa, meddelade USA:s president Obama i torsdags. Sten Sjöström om vad den amerikanska kursändringen kan få för betydelse.

Medelmåttans princip.  Jose Manuel Barroso får fortsätta leda EU-kommissionen fem år till. En anledning är hans inte alltför kraftfulla ledarstil - han beskrivs som en hal klick smör. Reportage om varför EU och FN mår bäst av svaga ledare.

Ulf Wickbom om vanlighetens folk.

Panelen om Göran Hägglunds uppmärksammade debattartikel, och om politikernas plats i kyrkan. Elisabeth Sandlund, Dagen, Hanne Kjöller, Dagens Nyheter och Olle Svenning, Aftonbladet.

Bankiren och skulden. Bankernas bonussystem blir ett huvudnummer på G20-mötet nästa vecka. Sen finanskrisen bröt ut för ett år sedan, har bankirernas ekonomiska moral varit ett återkommande ämne. Är det rätt fokus?

Public Service med veckans satir.

Obama-hatarnas höst. De krafter i USA som hyser avsky för presidenten, har blivit allt mer högljudda den senaste tiden. Reportage från Washington om en rörelse med mörka undertoner.

Vänstern letar idéer. Arbetarrörelsen kämpar för att få tillbaks initiativet i skattedebatten. Inger Arenander om en självkritisk vänster som letar nya idéer.

Boktips jorden runt. Nästa vecka är det bokmässa i Göteborg. Vad läser resten av världen? Cecilia Uddén, Fredrik Wadström och Per Eurenius ger sina bästa boktips. Hör om "Adam och Evelyn" av Ingo Schulze, "Yacoubians hus" och "Chicago" av Alaa al-Aswany och "Glada och sorgliga historier aom Masja och Vanja" av Andreij Kolesnikov".

Ludvig Rasmusson gör en upptäckt.

Producent: Nina Benner
nina.benner@sr.se