1 av 4
2 av 4
Maria Wetterstrand. Foto: Adam Ihse /Scanpix.
3 av 4
Sibiriska ungdomar. Foto: Fredrik Wadström/SR.
4 av 4
Apecskjortorna. Foto:Pablo Martinez Monsivais/AP

Söndag 15 november

Programledare: Sara Stenholm

Afghanistan i fokus - igen
Svenska soldater skadade - hur säker är den svenska insatsen?

Asiatiskt EU utmanar USA
Japan och Kina överväger ett närmare ekonomiskt samarbete, East Asian Community, som kan komma att utmana USA:s position i världen.

Vett och etikett i diplomatin
Skönhetsmärken i pannan och färgglada skjortor - vad måste statschefer och regeringsföreträdare "stå ut med" under sina utlandsresor? Om kulturkrockar i diplomatin.

Populära Wetterstrand
Miljöpartiets Maria Wetterstrand får höga popularitetssiffror i opinionsmätningarna. Vad är det hon gör rätt som andra politiker misslyckas med? Och skulle hon vara lika populär som minister?

Ulf Wickbom är veckans krönikör.
 

Panelen
diskuterar några av veckans intressantaste nyhetshändelser. I Panelen Per Wirten, Annika Ström-Melin och Johan Hammarqvist.

Hur jämlik är sjukvården?
Massvaccineringen mot influensan har lett till en animerad debatt om vem som egentligen bör prioriteras och varför. Är vi alla lika viktiga? Om hur vård och rättvisa hänger ihop.

Satir med Public Service

Sibiriens syn på på Europa
Följ med till Sibirien och hör hur unga där ser på Ryssland och Europa, appropå kommande veckans toppmöte med bland andra Medvedev och Reinfeldt.
 

Tonårstjejerna - populärkulturens vägvisare
I decennier har unga tonårstjejers smak för musik, film och annan populärkultur mötts med förakt och nedlåtande omdömen, men inte sällan har de varit först att upptäcka det som senare blivit populärt i bredare kretsar. Göran Everdahl spanar.

På vita duken i Egypten, Indien och Burkina Faso
Med hjälp av våra korrespondenter gör vi ett nedslag i filmutbudet utanför USA och Europa. Vad gäller denna höst på biograferna?

Kåsör denna vecka är Pamela Jaskoviak.
 

Producent - Anders Ask anders.ask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".