Söndag 13 december

Programledare: Sara Stenholm

Förväntningarnas klimatmöte
Vi summerar klimatmötets första vecka, resonerar om miljöaktivisternas och lobbyisternas roll och deras eventuella påverkan på klimatmötets delegater. Dessutom frågar vi oss vad förväntningar egentligen spelar för roll i den politiska praktiken och retoriken.

Ny våldsstrategi i Irak
I veckan dödades omkring 100 människor och över 500 skadades i en rad självmordsattentat i Bagdad. Samtidigt enades politikerna om en ny vallag. Är det här början på en ny våldsvåg eller håller rentav landet på att normaliseras?

Kroppen som projekt
Om några år inför region Skåne möjligheten att skriva ett livstilstestamente som ska ge vården bättre kunskap i hur enskilda personer vill vårdas i livets slutskede. Frågan är vilken syn på livet, döden och kroppen testamentet är ett utslag av.

Krönikör Ulrika Knutson.

Panel med Johan Hammarqvist, Helle Klein och Annika Ström-Melin.

Sjukförsäkringsdilemmat
Godmorgon, världen har besökt Socialförsäkringsklubbens möte och frågar oss varför det ska vara så svårt att utforma ett fungerande sjukförsäkringssystem.

Politisk och annan satir med Public Service.

Ett lyckat år?
Nästa vecka avrapporterar Fredrik Reinfeldt året som ordförande för EU. Godmorgon, världen betygssätter ordförandeskapsåret redan nu.

På rymmen från rättvisan
Nästa vecka behöver Serbiens medborgare inte längre visum för att komma in i EU. Visumkravet slopas trots att Serbien inte har kunnat leva upp till kravet om att ställa krigsförbrytarna Ratko Mladic och Goran Hadzic inför rätta. Sveriges Radios korrespondent Maria Persson-Löfgren om hur länge Mladic och Hadzic kan hålla sig borta och vad deras frånvaro innebär för Serbien.

Den perfekta julboken
Det säljs 12 miljoner böcker under julhandeln. Med hjälp av SVT Babels Eva Beckman tar vi reda på vad en riktig julbok egentligen är.

Ludvig Rasmusson om luciaångest.

Producent: Katarina Helmerson
katarina.helmerson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista