Godmorgon, världen! 1 februari

Programledare: Helena Olsson

Bomber och planer

Nästan samtidigt med den senaste självmordsbomben i Jerusalem anlände en israelisk-palestinsk grupp till Stockhom för att presentera det så kallade Geneve-initiativet som i detalj presenterar en lösning på konflikten. En fråga är om Europa någonsin har och kan spela någon avgörande roll i konflikten.

Dags för avslutningsfest?

På söndag inleds firande i Iran för att markera att det var 25 år sedan som shahen av Iran avsattes och att ayatollah Khomenei införde ett strängt islamskt styre. Men nu pågår en hård dragkamp mellan de äldre religiösa ledarna som en gång gjorde uppror och den unga generationen som vill ha förändring mot ett öppnare samhälle.

Febrig i Fujian eller snuvig i Sichuan

Den senaste fågelinfluensan som sprider sig till allt fler länder är bara ett exempel av många på virusinfektioner som startar i Sydostasien. Hör om varför just denna region är källan till så många epidemier.

Blair kan pusta ut

Premiärminister Tony Blairs helvetesdygn är över. Han fick igenom sitt försklag till höjda universitetsavgifter och regeringen friades helt i Huttonrapporten. Men möjligen lämnar rapporten - som handlade om varför vapenexperten David Kellys valde att begå självmord - en bitter eftersmak med återverkningar på Blair.

Helt hysterisk stolly bolly

Stolly bolly - drinken bestående av champagne och vodka - har gjorts odödlig av kvinnorna i den engelska komediserien ”Helt hysteriskt”. Nu har den blivit trendig i stadens barer.

Krönikör är Ulrika Knutson

Panelen med Lotta Gröning, Norrländska socialdemoktraten, Torsten Carlsson, Länstidningen och PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet diskuterar veckans politiska händelser.

Det engelska motståndet

Allt fler ryska oppositionella som på olika sätt blivit ovän eller fiender till preisdent Valdimir Putin väljer London som sin tillflyktsort. Här finns bland annat den tjetjenske motståndsmannen Achmed Zakajev och oligarken Boris Berezovskij.

Satirgänget Public Service serverar sin version av veckans viktigaste händelser.

Kerrys segertåg

Kommer det att fortsätta på tisdag då det är dags för demokraternas viktiga primärval i sju delstater, bland annat Missouri och Sydkarolina. Kerry väntas vinna i flera av dem - och listan på kandidater väntas tunnas ut. Vem åker ut?

Veteranernas makt

Under demokraternas primärval i New Hampshire och Iowa stod det klart att krigsveteranerna är en viktigt väljargrupp. John Kerrys och Wesley Clarks militära bakgrund har varit föremål för polemik. Vi granskar relationen mellan amerikansk politik och militären.

Jas - från jordfräs till spjutspets

I filmen Hotet som har premiär nästa vecka figurerar stridsplanet Jas som ett vapenssystem värt att döda för. Men så har det inte alltid varit. I slutet på 80-talet kallades den för ”världens dyraste jordfräs”. Om vår förändrade bild av Jas.

Kåserar gör Maja Aase

Producent: Richard Myrenberg