Godmorgon, världen! 18 april

Programledare: Olle Hägg

Bush, Blair och Irak.

Veckans kidnappningsvåg blev ett nytt inslag i den allt våldsammare konflikten i det ockuperade Irak. Samtidigt möttes Tony Blair och George Bush för att visa enad front. Hör våra korrespondenter om utvecklingen i samtidens mest laddade konflikt.

Margot på tillväxt?

Socialdemokraternas kongress i helgen, har kantats av spekulationer kring vem som ska efterträda Göran Persson - trots att han officiellt inte har några planer på att avgå. Margit Silberstein tar temperaturen på kronprins/prinsessefrågan.

Tillväxt och retorik

Begreppet tillväxt har surrat i den mediala luften de senaste veckorna - men hur effektiv är tillväxten som retorisk figur? Reportage om vårens politiska modebegrepp.

Den tyska modersfällan

För tillväxten i Europa, är den låga nativiteten ett nyckelproblem. I Tyskland föds idag färre barn än på länge - inte sen 1945 har så få tyska bebisar sett dagens ljus. Reportage om demografi och familjesyn i ett åldrande europa.

Vårkappans återkomst

Om ett plagg med lätt 50-talsanstrykning, nu på väg tillbaks.

Jasenko Selimovic är veckans krönikör.

Panelen med Lotta Gröning, Norrländska socialdemokraten, Jesper Bengtsson, Aftonbladet, och Hanne Kjöller, Dagens Nyheter, om tillväxten, jobben och Scandiaskandalen.

Europas största val

Om två månader ska 450 miljoner européer, rösta i valet till EU-parlamentet. Av dom 732 parlamentsledamötena är bara 19 från Sverige. Är det värt besväret att rösta, och vad spelar det för roll vem som vinner?

Public Service med veckans satir.

Sanningens minut för det krökta rummet

På måndag ska Einsteins allmäna relativitetsteori testas i praktiken, i en satellit i rymden. Vad händer om den inte stämmer?

Islam och vetenskapen

En gång i tiden var arabvärlden världsledande inom naturvetenskap - idag är den sämst i klassen, enligt FN-rapport. Reportage om religion, forskning och politik.

En musikalisk förfalskning Bengt Lindroth om en historisk konsertinspelning - och förfalskning.

Ludvig Rasmusson på operationsbordet.

Producent: Nina Benner