Olle Hägg

Godmorgon, världen! 2 maj

Programledare: Olle Hägg

EU dagen efter

Dagen efter den historiska utvidgningen rapporterar våra korrespondenter från Europas många hörn om firandet, reaktionerna och baksmällan.

Jakten på mitten

Att utse en mittpunkt av ett geografisk område är svårare än man tror, för att inte säga omöjligt. Vi tar hjälp av forskningen i jakten på mitten.

På besök i mitten

Glöm Bryssel. Nu ligger mitten i Tyskland. Hör reportaget från den av Godmorgon, världen! utropade nya geografiska mittpunkten i det nya EU.

Den nya EU-medborgaren

Vi gör en djupdykning i statistiken och presenterar den nya genomsmittliga eu-medborgaren - fattigare, sjukare och monogamare.

Ulf Wickbom är veckans krönikör

Panelen med Helle Klein, Aftonbladet, Torsten Carlsson, Länstidningen i Södertälje, och Barbro Hedvall, Dagens Nyheter, debatterar veckans händelser.

Afrika i skugga

USA, mellanöstern och Europa dominerar nästan totalt mediernas rapportering från världen. Men vad beror det på? Är Afrika en för oss mindre intressant kontinent eller handlar det om rentav om rasism?

Public Service med veckans satir.

1 maj vi minns

Den 1 maj i år var inte bara dagen för utvidgningen av EU, utan som vanligt ävenarbetarrörlsens traditionella helgdag. Om 1900-talets slagord och plakat - och om årets. Tillbakablick och kommentar.

Glitter i Teheran

Livet i Irans huvudstad innebär för många en paradox mellan livet ute och inne. Förbjuden fest, dans och västerländskt leverna existerar i det fördolda.

50 år sedan Dien Bien Phu

På fredag är det 50 år sen det berömda slaget vid Dien Bien Phu, då fransmännen fick hissa vit flagg och se sig besegrade av vietnameserna och landet delades i tu. Reportage om förberedelserna inför ett storslaget firande.

Ludvig Rasmusson är kåsör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".