Helena Olsson

Godmorgon, världen! 6 juni

Programledare: Helena Olsson

Dagen D - en dag att minnas

För 60 år sedan påbörjade de allierade västmakterna sin landstigning i Normandie. Kanske blir detta den sista riktigt stora minnesdagen - om tio år är antalet levande veteraner ytterligt få. Våra korrespondenter berättar hur dagen ihågkoms i länder som USA, Storbritannien och Tyskland.

Bilden av USA - från befriare till ockupant

Landstigningen i Normandie var på många sätt den perfekta bilden för USA som nu offrade sig på frihetens altare för Europa. Det goda mötte det onda. En bild som ofta använts i retorik och på film. Men 60 år senare har den goda bilden av USA börjat krackelera.

Irakkrigets delnota

Dyrare flygbiljetter, högre bensinpris, lättare för Al-Qaida att rekrytera medlemmar eller demokratins intåg i arabvärlden? Vad har Irakkriget hittills resulterat i? Vi har hela listan.

Från Heckscher till Reinfeldt

I dagarna har en bok om den gamle högerledaren Gunnar Heckscher kommit ut. Han beskrivs som den intellektuelle politikern som hade svårt att ena partiet. Hur står han sig i jämförelse med dagens Fredrik Reinfeldt?

Krönikör är Ulrika Knutson

Panelen med Göran Greider, Dalademokraten, Barbro Hedvall, Dagens Nyheter, och Carl Rudbeck, Smedjan debatterar veckans politiska händelser.

Den onda kvinnan

Från Knutby till Abu Ghraib. Bilden av den onda kvinnan varierar och fascinerar. Och har så gjort genom historien. Klart är att onda kvinnors handlingar kräver en förklaring.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Dröm eller mardröm?

Huspriserna rakar i höjden och drömmen om ett eget hus verkar vara starkare än någonsin. Detta trots 60- och 70-talens samhällsplanerare som trodde på lättskötta lägenheter. En egen borg är en dröm som inte försvinner.

Chers sista turné?

Artisten Cher drar fram över Europa på sin hyllade ”Farewell Tour”, enligt uppgift är det hennes avslut på den över 40 år långa karriären på scen och bio. Den 15 juni kommer hon till Stockholm.

Kåsör är Annika Lantz

Producent: Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista