Olle Hägg

Godmorgon, världen! 13 juni

Programledare: Olle Hägg

Val till EU-parlamentet

Våra korrespondenter i Europas olika hörn rapporterar inför det största valet i västvärldens historia.

Demokratin och valdeltagandet

Européerna ter sig allt mer ointresserade av att delta i den demokratiska processen. Reportage om vad händer med en demokrati när allt färre röstar.

Upp- och nervända världen

Partierna byter plats med varandra längs den politiska vänster-högerskalan och går till val på frågor där man ideologiskt inte inte känner igen dem. Kommentar Margit Silberstein.

Berlusconi och makten

I Italien är det premiärminister Silvio Berlusconi som är valkampanjens frontfigur. Alltmedan kritik och en fri politisk diskussion flyttat ut från de etablerade arenorna.

Arvet efter Ray Charles

I vecka avled artisten Ray Charles 73 år gammal. Om det musikaliska och politiska arvet efter soulens fader.

Panelen har denna valsöndag fyra medverkande. Aron Etzler, Flamman, Helle Klein, Aftonbladet, Torsten Carlsson, Länstidningen och frilansjournalisten Susanna Popova debatterar EU-valet.

Livläkare vi minns

Saddam, Stalin och drottning Kristina - alla hade de en livläkare. Om en mytomspunnen yrkesgrupp som genom historien visat sig vara både makthavare, själasörjare och älskare.

Public Service levererar veckans satir.

Offside!

Inför det andra stora europaevenemanget den här veckan, fotbolls-EM, fördjupar vi oss i fotbollens svagaste punkt - offsideregeln.

Thai-fotboll

Thailands premiärminister ville köpa Liverpool. Så blir det inte, men icke desto mindre är thailändarna galna i europeisk fotboll.

DC3:an och lögnerna

Malcolm Dixelius som i veckan gjorde den uppmärksammade dokumentären om DC3:an gör bokslut över en svensk epok.

Ryssen kommer!

Ny bok om svenskarnas rysskräck under 1900-talets början. Vi intervjuar författaren om ryssligan och parallellen till dagens rädsla för främlingar.

Ludvig Rasmusson kåserar om... just det. Fotboll!

Producent: Lena Bejerot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista