Godmorgon, världen! 27 juni

Programledare: Elisif Elvinsdottir

Irak, tre dagar kvar.

Nästa vecka sker det officiella maktöverlämnandet i Irak - länge emotsett, men också fruktat av många. Reportage från Bagdad.

USA summerar.

I USA har utvärderingen av Irak-kriget och ockupationen börjat, och allt fler amerikaner drar nu slutsatsen: det var inte värt det. Rapport från Washington.

Dylans dolda talang.

Bob Dylans texter och poesi blev nyligen föremål för en avhandling i Cambridge. Godmorgon, världens Staffan Ekendahl har till midsommarhelgen fördjupat sig i en mindre känd sida hos den gamle protestsångaren: Dylans kärlekssånger.

Vem vill vara president?

Serbien försöker för fjärde gången välja president nu på söndag, och nationalismens spöke uppenbarar sig igen i Balkans politiskt sett mest problematiska nation.

Fotbollen, nationen och historiemedvetandet.

Intervju med historikern Kristian Gerner om en sport med många bottnar.

Svante Weyler är gästkrönikör i sommar - om politikers behov av att vara privata offenligt.

Panelen består av Jesper Bengtsson, Aftonbladet, Johanna Elgenius, Västerbottens-Kuriren och Carl Rudbeck, Smedjan. LO:s framtid, den politiska våren och EU-kommissionens blivande ordförande avhandlas och analyseras.

Bilen och döden.

Midsommar är en av årets största trafikhelger - och en av de blodigaste. Varför är det så svårt att få bukt med trafikdöden, och vilka prioriteringar styr trafikpolitiken? Reportage i Godmorgon, världen!

Public Service - halvårskrönika.

Nästan 40 minuter politisk underhållning, när Public Service-gänget samlar vårens roligaste och vassaste satir.

Ernst Billgren är sommarkåsör i Godmorgon, världen - om varför olyckliga människor behövs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista