Elisif Elvinsdotter

Godmorgon, Världen! 18 juli

Programledare: Elisif Elvinsdotter

Irak
Storbritanniens Tony Blair har klarat sig helskinnad efter utredning om Irakkriget, men hur har det gått för Bush? Marie-Jeanette Löfgren rapporterar om rapporterna som fått USA att kritisera sin president på bredare front. 

WTO-förhandlingar
De ryska bankernas sista glada dagar. Ett ryskt medlemskap i världshandelsorganisationen skulle förändra ett bankväsende som är mindre pålitligt än madrassen.

Dystopier
Du sköna nya värld – framtidsvisionen som ställer frågan om människan kan vara mänsklig utan olycka och smärta.

Berlusconis första kris
Efter att regerat oemotsagd i flera år möter Italiens Berlusconi för första gången motstånd. Hur länge kommer han att kunna sitta kvar och varför kommer kritiken just nu?

Krönika
Agneta Pleijel är dagens sommarkrönikör.

Panelen
Med Lotta Gröning, politisk chefredaktör, Norrländska socialdemokraten, Peter Wolodarski, ledarskribent Dagens Nyheter och Maria Abrahamsson, ledarskribent Svenska Dagbladet.

Kompromissen som enda väg
Eu:s nye portugisiske ordförande sägs vara en kompromisslösning. Men behöver det vara negativt? Om kompromissen som central metod i europeisk politik.

Vilket år?
Nytt avsnitt av Hans ”Lelle Printer” Dahlmans frågesport.

Människohandel
OS i Aten betyder inte bara sport och kamratanda. I eldens skugga frodas också människohandel och prostitution.

Världens underverk
I vår sommarserie där vi utnämner världens sju nya underverk har vi nått fram till det tredje – parallellsamhället Kuba.

Kåseri
Ernst Billgren, sommarkåsör

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista