Helena Olsson

Godmorgon, världen! 26 september

Programledare: Helena Olsson

Gisslanspiralen i Irak

Kidnappningarna avlöser varandra i Irak. Hör vår korrespondenter om syftet med metoden och om dagens gisslansituation jämfört med 80-talets i Libanon.

Kurdspåret igen

Turkiet närmar sig raskt EU och mycket talar för att det blir medlemsförhandlingar. Ett orosmoment är dock PKK som återupptagit sina väpnade aktioner. Hur ställer sig kurderna till EU? Reportage från Istanbul och Ankara.

Musik och politik - en farlig kombination

Artisten Yussuf Islam, tidigare känd som Cat Stevens, fick ett plan att vända i luften och Madonna väckte heta känslor i Israel. Men de är inte de första artister som orsakat oro i politiken.

Tysk musikelektronik

Berlin har blivit ett centrum för elektronisk musik, både den mer populära varianten och den mer konstnärliga. Vi besöker skivaffärer, musiker och klubbar i den tyska huvudstaden.

Krönikör Ulf Wickbom läser en bok av Madeleine Albright och kommer att tänka på Anna Lindh.

Panelen med Johanna Elgenius, Västerbottens-Kuriren, Göran Greider, Dala-Demokraten och Lena Askling, Aftonbladet, diskuterar veckans politiska händelser.

Hallandstunneln - sju år senare

Bygget av tunneln har återupptagits igen. Efter år av miljöskandaler, läckande tunnlar och lokala protester är målet att bli klar en gång för alla. Men det blir inte gratis.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Amerikansk batalj

Inför de kommande TV-debatterna mellan John Kerry och George W Bush gör vi en tillbakablick på detta mediefenomen. Vilka uttalanden blev förödande, vem gjorde bort sig och vad krävs för att lyckas?

Världsförbättrare eller ulandsförtryckare?

Världsbanken och Internationella Valutafonden fyller 60 år. Från att ha byggt upp ett sargat Europa framställs de idag alltmer som västvärldens maktapparater mot tredje världen. Åldrande institutioner som är mogna för pension?

Hypnos - myt och verklighet

Från nagelbitning till mordutredningar - hypnos har blivit en behandlingsmetod som tycks kunna användas till det mesta.

Tysk musikelektronik

Berlin har blivit ett centrum för elektronisk musik, både den mer populära varianten och den mer konstnärliga. Vi besöker skivaffärer, musiker och klubbar i den tyska huvudstaden.

Kåsör är Ludvig Rasmusson

Producent: Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".