Söndagen 28 november

Programledare Olle Hägg

Georgien och Ukraina
Kastanjerevolution och rosornas revolution, så kallas de fredliga demokratiupproren mot det gamla styret. Sveriges radios Rysslandskorrespondent jämför sina intryck från Georgien för ett år sedan och Ukraina idag.

Den andra demokrativågen
I Baltikum och Österuropa etablerades verklig demokrati snabbt efter murens fall. Men för andra tidigare sovjetrepubliker har demokratin dröjt. Är det den andra demokrativågen vi bevittnar i Kiev?

FN:s reformvåndor
Det blåser snålt kring FN:s generalsekreterare och hans organisation just nu. Utöver korruptionsanklagelser och påstådda sexövergrepp - ska organisationen refomeras. Räcker det för att rädda FN?

Julestetik på stan
På promenad i staden med konstnären Ernst Billgren som kommenterar årets julestetik. Var finns det smakfulla julpyntet?

krönikör är Ulf Wickbom

Panelen med PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet, Helle Klein, Aftonbladet och Johanna Elgenius, Västerbottens-Kuriren, debatterar veckans politiska händelser.

Sverige och EU:s grundlag
Åtta länder ska folkomrösta om EU:s nya konstitution - dock inte Sverige. Men ännu är inte sista ordet sagt. Ett parti som har en nyckelroll i sammahanget är centerpartiet. Vi har pratat med partiledare Maud Olofsson.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Politik eller juridik?
Om EU:s nya konstitution godkänns av riksdagen kan det få stora konsekvenser för den svenska grundlagen. Men vet vi hur den ser ut? Svenskarna har traditionellt haft en osentimental syn på grundlagen och politiken har länge stått över juridiken. Varför?

Sydafrika lovar runt men håller tunt
För ett år sedan lovade sydafrikas regering att inom fyra månader ge 53 000 hiv-smittade behandling. Efter ett år har endast 12 000 fått det. Om en regering som fortfarande har svårt att på allvar bekämpa utbredningen av aids.

Videons död
Snart kommer videon vara ett minne blott och ersättas av dvd och andra digitala medier. Vi blickar tillbaka på en 20-årig epok som för alltid förändrade vårt filmtittande.

Kåsör är Annika Lantz

Producent Richard Myrenberg