Godmorgon, världen! 13 februari

Programledare: Olle Hägg

Den 13 februari 1945 bombades Dresden sönder av allierade under andra världskrigets slutskede. I flera europeiska länder pågår fortfarande en omvärderande debatt om vad som hände under kriget och vem som bär ansvar för de övergrepp som begicks, men debatten har nationell prägel. Samtal mellan Ingmarie Froman, Kjell Albin Abrahamson och reportage Titti Nylander.

Oenigheten som består. Condolezza Rice avslutade sin turné i Europa i Bryssel och försökte få till stånd försoning mellan EU och USA. Men när det gäller inställningen till Kina består oenigheten. Reportage om hur en diktatur ska behandlas av Staffan Ekendahl.

Därför begravde EU det känsliga tjänstedirektivet. Reportage om tysk kritik mot Bryssels planer av Kristian Åström

The Hives - hur och varför har deras musik blivit så populär i vårt land. Jan Gradvall funderar.

Krönika Jasenko Selimovic

Panelen svarar på veckans inrikespolitiska frågor.

Vad har förändrats i Mellanöstern? Hur ett handslag blev möjligt och vad det egentligen innebär. Reportage Richard Myrenberg.

Public Service med veckans satir.

Varför tycker Sverige så illa om folkomröstningar? Reportage Pontus Mattsson.

Om folkomröstningars politiska sprängkraft. Belgien ska inte heller folkomrösta om EUs konstitution eftersom de etablerade partierna är rädda för att det kan gynna de högerextremistiska krafterna i landet. Analys Kerstin Brostrand.

Partisk journalistik på framväxt. Fox News har visat hur partisk journalistik kan skapa rubriker. Reportage Thomas Nordegren.

En dry martini är åter helt rätt. En drinkhistorik av Göran Everdahl.

Kåseri Helena von Zweigbergk.

Producent: Annika Ström Melin