Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s veckomagasin om Sverige och världen – politik och trender, satir och analyser.
På tisdag är det dags för SEMLA! Foto: TT Bildbyrån

Den perfekta semlan

Den perfekta semlan
2:52 min

På tisdag infaller Fettisdagen och därmed ska det ätas semlor. Numera sker ju ätandet under en lång period och det anser ju traditionalisterna vara fel. Och dessutom tycks varje semmelätare ha en stark åsikt om hur den perfekta semlan ska vara uppbyggd och smaka. Vi frågade två kännare - matskribenten Lisa Förare Winbladh och mat- och vinexperten Carl Jan Granqvist.

Klicka här för länk till Carl Jans tips på skrifter och böcker om semlor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".