Arbetarna har låst in sig själva på fabriken för att hindra att miltären kommer och tar över den
1 av 5
Arbetarna har låst in sig själva på fabriken för att hindra att miltären kommer och tar över den. Foto: Lotten Collin.
Polars arbetare demonstrerar utanför den stängda fabriken
2 av 5
Polars arbetare demonstrerar utanför den stängda fabriken. Foto: Lotten Collin
Margorie Buzcan och Yomaydi Gonzales arbetar på Polar. De är oroliga för att militären ska expropriera ölfabriken, och säger att staten förstör alla fabriker de tar över.
3 av 5
Margorie Buzcan och Yomaydi Gonzales arbetar på Polar. De är oroliga för att militären ska expropriera ölfabriken, och säger att staten förstör alla fabriker de tar över. Foto: Lotten Collin.
Majonäs och ketchup kan inte längre produceras eftersom det saknas tomatpasta och olja. Maskinerna står inplastade och arbetarna har suspenderats från sina jobb.
4 av 5
Majonäs och ketchup kan inte längre produceras eftersom det saknas tomatpasta och olja. Maskinerna står inplastade och arbetarna har suspenderats från sina jobb. Foto: Lotten Collin.
Margarin är bland de få produkter som fortfarande kan produceras. Men råvaran som används (palmolja) räcker bara maj månad ut.
5 av 5
Margarin är bland de få produkter som fortfarande kan produceras. Men råvaran som används (palmolja) räcker bara maj månad ut. Foto: Lotten Collin.

Venezuela på gränsen till sammanbrott

Venezuela på gränsen till sammanbrott
12 min

I Venezuela blir bristen på livsmedel och mediciner blir allt mer akut. Och en allvarlig energikris har gjort att president Nicolás Maduro infört flera timmar långa elavbrott varje dag, en åtgärd som slår hårt mot den industri som fortfarande fungerar i landet. Ett exempel är Venezuelas största privata företag, Polar, som producerar hälften av alla livsmedel som konsumeras i Venezuela, men som nu fått stänga ner flera fabriker på grund av brist på råvaror.

Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent Lotten Collin har besökt företaget som blivit president Maduros främsta fiende.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".