Söndag 3 juli

Programledare: Elisif Elvinsdotter

Blair och Afrika

Nästa vecka drar det stora G8-mötet igång i Skottland. En av de stora frågorna är Afrikas fattigdom och vad de rika länderna kan göra för kontinenten. I första hand är det en fråga som ordförandelandet, Storbritannien, och premiärminister Tony Blair har drivit. Men hur starkt stöd har han bland de andra länderna, egentligen?

Västvärldens skuld

I samband med G8-mötet planeras en rad demonstrationer. Många kritiker menar att Västvärldens forna kolonialmakter har en moralisk skuld för världens orättvisor och Afrikas fattigdom.

Gubbrockens återkomst

På lördag startar jätteevenemanget Live8, 20 år efter Bob Geldofs omtalade Live Aid-gala. Är det ett uttryck för genuin godhet eller ett försök av gamla rockstjärnor att åter hamna i strålkastarljuset?

Lycka i Storbritannien

Vad är ett lyckligt samhälle? Är det att arbeta mindre eller att tjäna mycket pengar? I en uppmärksammad bok framförs tesen att mindre avundsjuka och mer tillit är bättre än karriärhets och materialism. Vi har mött författaren Richard Layard i London.

Hatkärlek över kanalen

I nästa vecka avgörs vilken stad som får sommar-OS 2012 - Paris eller London. En betraktelse av två städers olika personlighet och rivalitet genom århundradena.

Krönikör är Ulrika Knutson

Panelen med Lena Askling, Aftonbladet, Peter Wolodarski, Dagens Nyheter, och Torsten Carlsson, Länstidningen i Södertälje, diskuterar veckans politiska händelser.

Val i Europas bakgård

Albanien går till parlamentsval på söndag. Vad har hänt sedan de kaotiska åren i slutet av 90-talet med pyramidspel och konflikten i Kosovo? Vår utsända jämför intryck då och nu.

En tillbakablick på Göran Perssons göranden och låtanden inleder satirgänget Public Service sommarserie. Gäst i Public Service-studion: Anitra Steen.

Kulturstrid USA: moral

Moral och sedlighet står i fokus för den amerikanska kulturdebatten, ibland också kallad ”kulturkriget”. Starka krafter verkar för att få bort allt som kan förknippas med svordomar, naket och sex i media.

Absolut nykterhet

I vår sommarserie livsstilar som slutar på ism, börjar vi denna lådvinssäsong med absolutism. En rörelse som var stark vid förra sekelskiftet, men som nu kämpar i motvind.

En fotograf med närvaro

Philip Blenkinsop är en omtalad fotograf som vunnit flera internationella priser, särsklid uppmärksammad var hans bilder från ett bortglömt folk i Laos. Nu visas hans bilder på den maoistiska gerillan i Nepal på Historiska museet i Stockholm. Vi har träffat Philip i hans hemmabas Bankok.

Kåsör är Ludvig Rasmusson

Programledare Elisif Elvinsdotter

Producent Richard Myrenberg