Kjell-Albin Abrahamson, radioprofil, utrikeskorrespondent känd för rapportering från Östeuropa. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.
Kjell-Albin Abrahamson. Foto: Odd Clausen/Sveriges Radio.

Kjell Albin Abrahamson om revolutioner

Kjell Albin Abrahamson om revolutioner
5:59 min

I fredags nåddes vi av beskedet att journalisten, författaren och en gång för inte så länge sen, vår kollega Kjell Albin Abrahamson gått ur tiden.

Han skrev många böcker från länderna i östblocket och jobbade bland annat som korrespondent i Östeuropa och rapporterade flitigt i Sveriges Radio.

För drygt 5 år sen, i januari 2011, i samband med den så kallade jasminrevolutionen i Tunisien, början på den arabiska våren som spred sig till flera länder, så bad vi Kjell Albin att fundera över själva begreppet revolution, inte minst med tanke på vad han själv rapporterat om under tidigt 1990-tal.

Vi minns Kjell Albin och hans förmåga att sätta in saker i sina sammanhang, som här då för snart sex år sen i ett ofta aktuellt och ofta missbrukat ämne: revolutioner.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".