Elisif Elvinsdotter

Söndag 10 juli

Programledare: Elisif Elvinsdotter

London under attack

Bombdåden i London kan få stora konsekvenser för premiärminister Tony Blair, samtidigt som det verkar ena världens mäktiga länder under G8-mötet i Skottland. Hur ska man se dåden i London i jämförelse med terrorbomberna i Madrid? Likheter och skillnader.

I väntan på bomben

Många har vittnat om att attentatet var väntat i London. Det var aldrig frågan om utan när. Nathan Shachar, korrespondent med lång erfarenhet av att leva Israel, ger sin betraktelse kring konsten att leva under terrorhot.

Almedalen

I skuggan av händelserna i London avslutas Almedalsveckan på söndag. Vi sammanfattar det viktigaste av vad som sades och gjordes.

Krönikör är Jasenko Selimovic

Panelen med Maria Abrahamsson, Svenska Dagbladet, Aron Etzler, Flamman och Lotta Gröning, Aftonbladet, debatterar veckans politiska händelser.

Kampen om domstolen

En strid på kniven har inletts mellan demokraterna och republikanerna i USA sedan den första kvinnan i högsta domstolen, Sandra Day O’Connor, avgått. Detta är landet där politiken lika mycket styrs av domare som av politiker. Kampen om vem som ska bli efterträdare blir därför ett koncentrat av de ideologiska motsättningarna i USA.

Public Service i sommarformat har grävt i arkivet och blickar tillbaka på den Store - Ingemar Bergman.

10 år sedan Srebrenica

På måndag uppmärksammas tioårsdagen av den kanske värsta massakern i efterkrigseuropa då omkring 8 000 bosniska män dödades av bosnienserber efter Srebrenicas fall. Rapport från en hotad minneshögtid.

Minnet av helvetet

Även i Sverige finns det många som minns med sorg och vrede de där dagarna i juli för tio år sedan. Vi har mött två av dem - en bosniska som förlorade en son och en svensk som var FN-soldat i närbelägna Tuzla.

Vem minns Rainbow Warrior?

På söndag är det exakt 20 år sedan Greenpeace fartyg sänktes i Nya Zeeland av franska agenter. En person omkom och uppmärksamheten blev enorm kring miljöorganisationen. Men var står den idag?

Farlig kärlek

Godmorgon, världens! filmspanare Göran Everdahl har sett två nya filmer på gamla teman; Farligt begär och Stolthet och fördom. Om varför kärlekens manipulationer aldrig upphör att fascinera oss.

Krönikör är Helena von Zweigbergk

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista