Utanför kryssningsfartyget står kubanska guider som hoppas locka med turisterna på olika utflykter.
1 av 5
Utanför kryssningsfartyget står kubanska guider som hoppas locka med turisterna på olika utflykter. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
Amerikanska turister i Havanna. De kom hit med det kryssningsfartyg som börjat gå mellan Miami och Havanna i år.
2 av 5
Amerikanska turister i Havanna. De kom hit med det kryssningsfartyg som börjat gå mellan Miami och Havanna i år. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio
Luis Betancourt stred med Fidel Castro på 60-talet. Han tror att Trumps vinst gjort att kubanernas skepsis gentemot USA ökat igen.
3 av 5
Luis Betancourt stred med Fidel Castro på 60-talet. Han tror att Trumps vinst gjort att kubanernas skepsis gentemot USA ökat igen. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
Maria Cristina Ponte och Felicia Mustelier har dansat med amerikaner som varit på Kuba för ett kulturutbyte.
4 av 5
Maria Cristina Ponte och Felicia Mustelier har dansat med amerikaner som varit på Kuba för ett kulturutbyte. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.
Ekonomen Esteban Morales konstaterar att Trump fortfarande kan avbryta förhandlingarna om han vill.
5 av 5
Ekonomen Esteban Morales konstaterar att Trump fortfarande kan avbryta förhandlingarna om han vill. Foto: Lotten Collin/Sveriges Radio.

Frågetecken om framtiden för Kuba

"Oavsett vilken politik Trump tänker föra så måste Kuba tugga i sig det."
13 min

Den förre ledaren Fidel Castros urna gravsätts på söndagen. Castros död innebär början på en ny epok för Kuba – inte minst vad gäller relationen till USA och den tillträdande presidenten Donald Trump.

Vår Latinamerikakorrespondent Lotten Collin rapporterar från Havanna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".