I en lyxvilla i Rio de Janerio filmas gripandet av den brasilianska byggherren och multimiljonären Marcelo Odebrecht.
1 av 4
I en lyxvilla i Rio de Janerio filmas gripandet av den brasilianska byggherren och multimiljonären Marcelo Odebrecht. Foto: Lotten Collin/SR
Bruce Gomlevsky spelar en av poliserna. Inför inspelningen besökte han häktet där en rad brasilianska politiker och företagsledare sitter fängslade.
2 av 4
Bruce Gomlevsky spelar en av poliserna. Inför inspelningen besökte han häktet där en rad brasilianska politiker och företagsledare sitter fängslade. Foto: Lotten Collin/SR
Antropologen Laura Graziela är kritisk till den nya filmen. Hon menar att den utmålar poliserna och åklagarna som hjältar och Brasiliens ex-president som bov.
3 av 4
Antropologen Laura Graziela är kritisk till den nya filmen. Hon menar att den utmålar poliserna och åklagarna som hjältar och Brasiliens ex-president som bov. Foto: Lotten Collin/SR
Regissören till filmen om Brasiliens största korruptionshärva heter Marcelo Antunes
4 av 4
Regissören till filmen om Brasiliens största korruptionshärva heter Marcelo Antunes Foto: Lotten Collin/SR

Brasiliansk film om pågående korruptionsskandal

9:29 min

Vår Latinamerikakorrespondent Lotten Collin har besökt filminspelningen i Rio de Janeiro.

Korruptionsskandalen går under namnet Lava-Jato – biltvätten – eftersom polisen började nysta i härvan när dom upptäckte att stora mängder sedlar växlades till dollar på ett växlingskontor vid en biltvätt i huvudstaden Brasilia.

Nu ska historien bakom Brasiliens största mutskandal någonsin bli film – men hur berättar man egentligen en historia som inte är avslutad?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".