Imamen Nazim Mohammed i moskén Rio Claro på sydöstra Trinidad avfärdar anklagelserna om att han skulle rekrytera unga muslimer till terrorgruppen IS.
1 av 4
Imamen Nazim Mohammed i moskén Rio Claro på sydöstra Trinidad avfärdar anklagelserna om att han skulle rekrytera unga muslimer till terrorgruppen IS. Foto: Lotten Collin/SR
En kvinna i niqab städar under skolans lunchrast i moskén i Rio Claro på sydöstra Trinidad.
2 av 4
En kvinna i niqab städar under skolans lunchrast i moskén i Rio Claro på sydöstra Trinidad. Foto: Lotten Collin/SR
Yasin Abu Bakr grundade organisationen Jamaat Al Muslimeen, som ledde ett muslimskt kuppförsök på Trinidad 1990. Han avfärdar IS-resenärerna som radikala extremister.
3 av 4
Yasin Abu Bakr grundade organisationen Jamaat Al Muslimeen, som ledde ett muslimskt kuppförsök på Trinidad 1990. Han avfärdar IS-resenärerna som radikala extremister. Foto: Lotten Collin/SR
Faris al-Rawi är riksåklagare i Trinidad och ansvarig för den nya terrorlagen vars syfte är att förhindra terrorattentat på hemmaplan.
4 av 4
Faris al-Rawi är riksåklagare i Trinidad och ansvarig för den nya terrorlagen vars syfte är att förhindra terrorattentat på hemmaplan. Foto: Lotten Collin/SR

Paradisön i Karibien som blivit näste för IS

15 min

Den karibiska önationen Trinidad & Tobago med drygt en miljon invånare, är ett tropiskt turistparadis men också ett terrornäste.

Kanske så många som 400 personer har redan lämnat öarna för att resa till Syrien och strida med Islamiska Staten.

Reportage Lotten Collin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".