Ungersk kvinna vid stängsel
1 av 2
Irén Szücsné Kántor i byn Rözske säger att hennes liv förstörts på alla sätt sedan stängslet började byggas. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio
Stängesl i Ungern
2 av 2
Irén och hennes grannar störs bland annat av de högtalarröster som främst nattetid varnar flyktingar och migranter för att ta sig igenom stängslet. Foto: Johanna Melén/Sveriges Radio

Stängslet i Ungern väcker känslor

6:26 min

Det har nu gått ungefär två år sedan Ungern förseglade sin gräns söderut för att hindra flyktingar och migranter från att ta sig in i landet.

Den hårda flyktingpolitiken fick och får mycket kritik, men dom ungerska väljarna tycker att regeringen gör rätt. Och trots att det knappt kommer några migranter alls till Ungern idag, så fortsätter frågan att dominera ungersk politik.

Men det finns dom som inte är lika glada. För dom ungrare som bor vid gränsen har livet förändrats radikalt som en följd av den allt hårdare gränsbevakningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".