The Strip har öppnats och sörjande samlas för att läggas blommor.
1 av 3
The Strip har öppnats och sörjande samlas för att läggas blommor. Foto: Kajsa Boglind/Sveriges Radio
Las Vegas
2 av 3
En grupp från en kyrka i San Bernadino, som drabbades av en masskjutning 2015, har rest till Las Vegas för att stötta de sörjande. Foto: Kajsa Boglind/ Sveriges Radio
Kvinna gråter, ballonger och blommor
3 av 3
Foto: TT/Montage

Dagarna som skakade Las Vegas

6:29 min

Det är idag en vecka sedan gärningsmannen Stephan Paddock öppnade eld från 32:a våningen på ett lyxhotell i Las Vegas och sköt ett ihållande kulregn ner över en countryfestival vid stadens nöjesgata the Strip.

Han dödade 58 människor, skadade hundratals och tog sedan livet av sig. Sveriges Radios Washingtonkorrespondent Kajsa Boglind reste till Las Vegas för att rapportera om massakern.

Hon tillbringade några dagar där och mötte en stad som med sin enorma turistindustri mitt i chocken också behövde hantera sitt varumärke. Livet måste gå vidare, Las Vegas måste fortsätta vara Las Vegas var ett mantra hon möttes vid både minnesplatser och kasinon. Hör hennes rapport om dagarna som skakade staden.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".