Eleana Lopez hjälper till med disken på katolska kyrkans soppkök i den colombianska gränsstaden Cúcuta. Nätterna tillbringar hon på en parkering under bar himmel.
1 av 3
Eleana Lopez hjälper till med disken på katolska kyrkans soppkök i den colombianska gränsstaden Cúcuta. Nätterna tillbringar hon på en parkering under bar himmel. Foto: Lotten Collin/SR
Rosario säljer kaffe i parken utanför borgmästarhuset. Hon säger att venezolanerna som nu konkurrerar om samma kunder har dumpat priserna och vill att politikerna stänger gränsen.
2 av 3
Rosario säljer kaffe i parken utanför borgmästarhuset. Hon säger att venezolanerna som nu konkurrerar om samma kunder har dumpat priserna och vill att politikerna stänger gränsen. Foto: Lotten Collin/SR
Borgmästaren César Rojas vill inte att venezolanerna ska stanna i Cúcuta, och vill därför inte ordna härbärgen där migranterna kan bo.
3 av 3
Borgmästaren César Rojas vill inte att venezolanerna ska stanna i Cúcuta, och vill därför inte ordna härbärgen där migranterna kan bo. Foto: Lotten Collin/SR

Kollapsande Venezuela går till val

Kollapsande Venezuela går till val
9:41 min

Venzuela håller regionalval idag, ett val som präglas av den politiska och ekonomiska krisen. Det råder brist på livsmedel och mediciner, sjukvården fungerar inte längre och många venezolaner väljer att lämna landet. De senaste månaderna har alltfler sökt sig till Colombia - men väl där blir det inte som dom tänkt sig - migrationen har skapat konflikter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".