Gustav Fridolin på väg ut.
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Vad händer i Miljöpartiet?

4:21 min

Veckan började bra för Miljöpartiet med beslutet med de ensamkommande unga som får en chans till ny prövning för att få tillfälligt uppehållstillstånd. Men glädjen blev kortvarig. Vad beror den nuvarande krisen i partiet på?

I veckan blev riksdagsledamoten Stefan Nilsson politisk vilde efter att partiet uppmanat honom att avsäga sej alla politiska uppdrag. Bakgrunden är vittnesmål om att han gjort sej skyldig till sexuella trakasserier.

Och Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar anklagade för några veckor sen på Facebook partikamrater för otillbörliga kontakter med Ryssland. Något hon senare tvingades ta tillbaka. Men nu byts hon ut som talesperson.

Godmorgon, världens reporter Maggie Strömberg, författare till den uppmärksammade reportageboken "Vi blev som dom andra, Miljöpartiets väg till makten" om hur illa det står still med partiet just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".