Olle Hägg

Söndag 8 januari

Programledare: Olle Hägg

Israels starke man

En omfattande hjärnblödning hotar Ariel Sharons liv. Oavsett om han överlever eller ej är hans politiska bana slut. Förvirringen och osäkerheten är stor i landet som dessutom går till val i slutet av mars. Sharon har dominerat israelisk politik under årtionden och illustrerar sårbarheten med starka politiska individer i regionen.

Gaskriget är inte över

Även om Ukraina och Ryssland under veckan lyckades komma överens om en uppgörelse för gasleveranserna, är makten över gasen en konflikt som kommer att fortsätta länge. Efter det kalla kriget har energi ersatt ideologi som slagfält för världens mäktigaste nationer.

Istället för opera och bio - debatt

Senaste trenden i London är att gå på intelligenta debatter om samtidsfrågor. Bar, mingel och framstående gäster debatterar frågor som kriget mot terrorn och fördelarna med polygami.

Krönikör är Jasenko Selimovic

Panelen med Lotta Gröning, Aftonbladet, Aron Etzler, Flamman och Carl Rudbeck, Timbro debatterar veckans politiska händelser.

Historien om tullarna

Beslutet om trängselskatterna till Stockholm växte fram redan under regeringsförhandlingarna 2002. Vi berättar hur det gick till.

Alfredson & Fång

Satirgänget Public Service har nyårsledigt i två veckor. Istället görs ett gästspel av Alfredson & Fång. Det vill säga Hasse Alfredson med brorsdotter Fia Fång: ”Trams och lattjo lajban” under tio minuter utlovas.

Ett år efter Gudrun

Fortfarande är bitterheten och ilskan stor i de drabbade regionerna. Och på många sätt visade stormen på klyftan mellan stad och land. Men många av de som då kände sig övergivna menar att stormen nu lyft upp glesbygdsfrågorna tydligare.

Könsmaktordningen och operan

Lagom till det nya mångkulturåret som lanseras i år, har regeringen tillsatt en kommitté som analysera könsmaktordningen inom scenkonsten. Syftet må vara gott, men det väcker starka reaktioner, bla på kungliga Operan.

Kåsör Helena von Zweigbergk

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".