Olle Hägg

Söndag 22 januari

Programledare: Olle Hägg

Putins Ryssland i Merkels ögon. Är det nya Ryssland ett politiskt och demokratiskt problem eller främst ett lockande affärsprojekt och nyöppnad marknad. Staffan Ekendahl om det första mötet mellan tysklands förbundskansler Merkel och president Putin. Hör bland annat den tysk som planerade återföreningen mellan öst och väst.

Sanktioner mot Iran. USA och EU hotar Iran med FN-sanktioner från säkerhetsrådet eftersom landet återupptagit sin verksamhet kring kärnkraften, något väst befarar är första steget mot en kärnvapen. Ryssland och Kina säger nej. Maria Persson-Löfgren har samtalat med mannen som leder den iranskryska expertkommittén om vad som egentligen ligger bakom Rysslands nej.

Vykort från Stockholm. Premiär för Kjell Alinges hälsningar från Stockholm, en ordrik, vindlande och skarp betraktelse av sveriges huvudstad.

Sista rikshan från Kolkata. Nu försvinner den sista rikshan som dras av en springande förare från Kolkatas (tidigare Calcutta), reportage av Nils Horner

Krönikör Ulf Wickbom

Panelen frågar sig om det spelar roll om ett lands leds av en kvinna, kommenterar veckans partiledaredebatt och talar om den politiska eliten som ekot kartlagt i veckan. I panelen sitter Torsten Carlsson, Länstidningen i Södertälje; Barbro Hedvall, Dagens Nyheter och Sofie Wiklund, Dala-Demokraten.

75 år sedan skotten i Ådalen. Dom satte djupa spår på den svenska arbetsmarknaden och i frågan vad gäller hur militär får användas civilt. Men är nu Ådalens inflytande över eller kommer nästa skottsalva mot arbetarna på EU’s gator. Hör Mari Forssblads reportage.

Public Service Nu är dom tillbaka från jullovet, träffsäker politisk satir.

Val i Palestina. Hamas är en organisation som stött självmordsbomber och att utplåna staten Israel, men ser ut att vinna framgång bland de palestinska väljarna. Kan det vara något positivt, kan ansvar förändra Hamas? Ett reportage av Richard Myrenberg.

Syriens Condoleeza Rice. I Syrien pågår en maktkamp inom den tidigare till synes så homogena syriska regimen. En av reformisterna i makteliten är ministern Botheina Shaaban, kallad Syriens svar på USAs utrikesminister Condoleeza Rice. I en exklusiv intervju för Godmorgon Världens Peter Löfgren berättar hon öppenhjärtigt om sina drömmar om ett öppnare, friare Syrien.

Har journalister en moral? På måndag inleds den första av flera rättegångar mot Expressen. Vad har hänt med journalisternas moral och njuter journalisten av drevet. Möt Susanne Wigorts Yngvesson som forskar i frågan.

Ludvig Rasmusson om ett besök i Hongkong och om myten om kinesers gulhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".