1 av 3
Olle Hägg
2 av 3
Namnlösa gravar i Andijan efter massakern
3 av 3
Ny psalmbok i orange och silver

söndag 14 maj

programledare: Olle Hägg

Mullor och massförstörelsevapen. Godmorgon, världen går på fredagsbön i Teheran och besöker staden Qom, där Irans politiskt mäktiga mullor utbildas.

Schackpartiet fortsätter. Usa planerar nästa drag i den intensiva men långdragna konflikten kring Irans eventuella kärnvapenplaner.

Italiens enande kraft. I skuggan av det kaotiska parlamentsvalet, valdes i veckan Giorgio Napolitano till Italiens nye president. Titti Nylander om en välbehövd landsfaders-figur.

Ny psalmbok. Svenska kyrkan introducerar en psalmbok med 116 nya psalmer, ett komplement till de gamla. Men får en psalm låta hur som helst?

Prostitution i Europa.  Könsmakt och social misär eller ett yrke som andra - diskussionerna kring de tyska bordellerna vid fotbolls-vm, visar på hur synen på prostitution skiljer sig i de europeiska länderna. 

En sydafrikansk plåga.  I veckan friades Sydafrikas tidigare vicepresident Jacob Zuma från våldtäktsanklagelser. Åtalet mot honom väckte frågan kring varför Sydafrika har dystert världsrekord i antalet våldtäkter. Men vad händer nu med kampen mot det sexuella våldet.

Musikprofilen. Uje Brandelius om Keith Richards.

Panelen diskuterar bl a veckans partiledardebatt och SSU:s plötsliga medlemstillströmning. Peter Wolodarsky, DN, Helle Klein, Aftonbladet, och Cecilia Brink, Västerviks-Tidningen, deltar.

Andijan - en massaker i skuggan. Ett år har gått sen den stora massakern i uzbekiska Andijan. Reportage av frilansjournalisten Elin Jönsson, som var på plats i Uzbekistan, om massakern och om försöken att dölja vad som hände. Trots att hundratals människor dödades, kom omvärldens fördömanden av sig. Ett år senare, har minnet av massakern redan börjat blekna.

Public Service med veckans satir.

..och nu blir det (politisk) reklam. Centerpartiet använder sin goda ekonomi till att satsa stort på reklam i årets valrörelse. Kommer de att få valuta för pengarna?

Politik på vita duken. Göran Everdahl om varför politisk film så sällan blir riktigt spännande.

Rumänien snart i EU. Nästa vecka väntas besked om när Rumänien och Bulgarien blir medlemmar av EU - det kan bli så snart som till årsskiftet. Intervju med rumänien-födda Ana Maria Narti (fp) om hur Bukarest närmar sig Bryssel.  

Ludvig Rasmusson om fotboll, nationalism och kulturarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista