1 av 2
Clara Tesch
2 av 2
Helen Eduards och Lars Danielsson.

Söndag 21 maj

programledare: Clara Tesch

Vänsterprasseldementin.. Helen Eduards dementi satte ny fart på affären Lars Danielsson och nu har han tagit time out. Frågan är vad som är motorn i den massiva bevakningen och vad som händer härnäst.

En union på väg mot upplösning. På söndagsmorgonen öppnar vallokalerna för Montenegros drygt 600 000 invånare. Vinner ja-sidan så lämnar Montenegro unionen med Serbien och därmed försvinner den sista skärvan av det forna Jugoslavien.

Libyen som föredöme. USA har återupptagit de diplomatiska relationerna med Libyen. Titti Nylander minns sitt möte med Libyens excentriske ledare Muammar Kadaffi vid hans berömda tält på kaserngården i Tripoli.

Irakbloggen som blev hyllad bok. Ung okänd irakiska rosas för sin stilsäkerhet i skildringen av det krigsdrabbade Bagdad.

Musikprofilen. Nedjma Boucheloukh hyllar raidrottningen Cheika Rimitti och sörjer hennes bortgång.

Panelen med Barbro Hedvall, DN, Lotta Gröning, Aftonbladet och Aron Etzler, Flamman som bland annat diskuterar de nya turerna kring Lars Danielsson och åtalet mot Expressen.

Yttrandefrihetens eventuella begränsningar. Om dilemmat med den grundlagsskyddade yttrandefriheten i en valrörelse där småpartier vill vara med som alla andra.

Public service med veckans satir.

Tribunal i Kambodja. Det har gått nästan 30 år sen de Röda Khmerernas folkmord, men nästa månad börjar äntligen arbetet i den tribunal, som ska döma de högsta ansvariga. Nils Horner har träffat Teary Seng som bara var en liten flicka när hennes föräldrar mördades. Nu har hon skrivit en bok om sitt liv i skuggan av folkmordet.

Pengar, politik och Zlatan. Rena fötter och rena händer. Om smutsiga affärer i italiensk fotbolls mästarlag Juventus. Skulle något liknande kunna hända i något annat europeiskt land?

..... och penninghungrande skandiachefer. I nästa vecka faller domen mot Skandias förre vd Lars-Eric Petersson. Vi söker efter spåren av Sveriges största företagsskandal.

Pamela Jaskowiak drömmer fåfängt om ett eget rum.

Producent Katarina Helmerson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".