Olle Hägg

Söndag 28 maj

Programledare: Olle Hägg

Jorbävningskatastrof i Indonesien
Återigen har Indonesien drabbats av en svår naturkatastrof, främst i och omkring storstaden Yogyakarta på södra Java, vilken beräknas ha kostat tusentals människor livet. Många är svårt skadade och hemlösa och de materiella skadorna är omfattande. Arnulv Torbjörnsen, chef för Internationella Röda Korset i Indonesien, rapporterar från en inspektionsresa i området.

Miljöpartiets val

I Borås håller miljöpartiet kongress och väntas klubba igenom vallöften för miljarder i partiets valmanifest på 34 olika punkter. Men hur starkt kommer miljöpartiserna driva sin vilja att ingå i en regering? Direktrapport från kongressen.

Finsk sisu

Miljöpolitik och kärnkraft har länge varit en laddad fråga i Sverige. Så inte i grannlandet Finland som uppvisar en rak och obekymrad inställning till världens största reaktor som byggs i Eurajoki. Ricki Neuman funderar över hur olika det kan bli.

Vådan av prognoser

Börsfall och börsrally. Varmt sommarväder i augusti. Verkligheten rullar på som den vill, men ändå envisas vi med att söka trygghet i prognoser - vare sig det handlar om väder eller börs.

Nytt land - igen

Montenegro blev i veckan Europas nyaste land. Men hur många nya länder kan det bli i världen? Var går gränsen?

Brasiliansk musikprofil

En brasiliansk musikrörelse från 60-talet bildar ram för veckans musikprofil av Pia Kalischer.

Panelen med Heidi Avellan, Sydsvenskan, Per Wirtén, Arena och Susanna Popova, Svenska Dagbladet, debatterar veckans politiska händelser.

Sibiriskt oberoende

En dragkamp pågår i Ryssland mellan regioner som vill bestämma mer själva och centralregeringen som vill detaljstyra. Vår Moskvakorrespondent rapporterar från Tomsk i Sibirien.

Public Service

Satirgänget  ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Mammor på film

Cannesfestival och Almodovar i all ära. Mammor på film är ett klassiskt tema. En spaning signerad Göran Everdahl.

Förnuft och känsla

Författaren Lena Andersson är nybliven ledamot av Vetenskapsrådet. Hör hennes tankar om förnuft kontra känslostyrt agerande.

Påven i Auschwitz

Den nye påven Benedictus XVI har inlett sitt besök i katolska Polen. Besöket kommer att avslutas i koncentrationslägret Auschwitz - där symboliken, med en tysk i lägret, blir en svår balansgång.

Krönikör Jonas Hassen Khemiri

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".