Olle Hägg

Söndag 11 juni

Programledare: Olle Hägg

Känslor i Madrid
Till helgen väntas stora demonstrationer i Madrid efter dom långdragna förhandlingarna med separatiströrelsen ETA. De flesta demonstranterna väntas protestera mot regeringens eftergifter. Om ett land där en konflikt ändå tycks lösas.

”Prinsen” i Irak är död
Beskedet att den fruktade terrorledaren Abu Musab al-Zarqawi hade dödats i Irak möttes av lättnad i omvärlden och sorg bland islamister. Loretta Napoleoni, som skrivit en omtalad bok om al-Zarqawi, berättar vad hon tror blir konsekvenserna av hans död.

Upp och ner för amerikansk militär
Beskedet om al-Zarqawis död kom kanske mest som en lättnad och känsla av seger för den amerikanska militären. Men massakern i Haditha ligger ändå som en mörk skugga över den amerikanska militärens rykte och moral.

Konsten att småprata
Att småprata i affären är inte bara ett tidsfördriv, det är en viktig ingrediens i ett socialt samspel som följer en lång rad oskrivna regler. Hör vilka.

Musikprofilen
Bengt Lindroth lyssnar till veckans musikprofil - Josephine Baker, en bortglömd hundraåring.

Panelen med Göran Greider, Dala Demokraten, Johan Ehrenberg, ETC och Susanna Popova, kolumnist Svenska Dagbladet, debatterar veckans politiska frågor.

Mysteriet Colombia
Konflikten och våldskulturen tycks vara evig i Colombia. Vår latinamerikakorrespondent analyserar landet som skulle kunna vara så annorlunda.

Satirgänget Public Service ger sin version av veckans viktigaste händelser.

Fildelningen och kulturen
Ulrika Knutson funderar över konsekvenserna av den senaste cirkusen kring fildelningens vara eller icke-vara.

Rysk textildesign
Det ryska hucklet är nästan synonymt med bilden av den gamla babusjkan, den gamla gumman. Men faktum är att den ryska sjalen är en stor exportprodukt, mycket tack vare ett nytt designtänkande.

Den nya adeln
Ett samtal med författaren Anders Isaksson, som under många år har granskat politikens professionalisering. Yrkespolitikerna har blivit lite av samhällets elit. Vad betyder det för demokratin?

Kåsör Pamela Jaskowiak

Producent Richard Myrenberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".