Olle Hägg

Söndag 25 juni

Programledare Olle Hägg

Världens farligaste land. Den svenska frilansjournalisten Martin Adler sköts till döds i fredags i den somaliska huvudstaden Mogadishu. Frågan är om dödsskjutningen får någon betydelse för den nya somaliska regeringen? Statssekreterare Annika Söder om det politiska tillståndet i det som många bedömer vara det farligaste landet i världen.  

EU-väg. Förhandlingarna pågår om EU-medlemskap samtidigt som instabiliteten i Turkiet ökar. Reportage från den kurddominerade staden Diyarbakir.

...och EU:s halt på vägen mot en konstitution. Turkiets eventuella framtida EU-medlemsskap ses av många som en viktig orsak till att många röstade nej till förslaget om en ny EU-konstitution. Men vad händer nu när konstitutionsplanerna är lagda på is och EU har tagit tankepaus?

Giftiga jordgubbar. Vi äter 10 miljoner liter jordgubbar under midsommar. Men frågan är hur många liter nervgift som ingår?

Musikprofilen. Tusen år av popmusik. Stefan Wermelin porträtterar folkrockaren Richard Thompson som är aktuell med en konsertfilm med den bästa populärmusiken sedan år 1068.

Panelen som består av Lotta Gröning, Aftonbladet, Carl Rudbeck, Sydsvenskan och Barbro Hedvall, Dagens Nyheter tar upp socialdemokratiska löner, fildelning och kopplingen mellan fotboll och religion.

Fel partimedlemmar. I nästa vecka håller Kristdemokraterna riksting utan motioner. Månne ett tecken i tiden eftersom partimedlemmarnas inflytande minskar samtidigt som medlemmarna blir färre. Och dessutom är det fel medlemmar som stannar kvar. Men det var knappast bättre förr.

Public Service bjuder på halvårskrönika.

Ludvig Rasmusson om vikten av att vara oplanerad.

Producent Katarina Helmerson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".