Clara Tesch

Godmorgon, världen! 9 juli

Programledare: Clara Tesch

Efter Almedalsveckan

De politiska blocken strider om vilken som är den rätta bilden av Sverige. Blocken har var sin verklighetsbeskrivning och är inriktade på att försöka övertyga väljarna om att just deras beskrivning är den riktiga.

Mellanöstern 

Den senaste krisen i Mellanöstern följer samma dramaturgi som så många gånger förr. Blir det någonsin fred och försoning mellan israeler och palestinier? Eller är det så att alla misslyckanden hittills gör freden ännu svårare?

Nordkoreas missiltester 

Nordkorea chockade världen i veckan genom att provskjuta kärnvapenbärande långdistansmissiler. Får president Bush ett akut problem till på halsen nu? Vi speglar debatten efter provskjutningen.

Vilken är den sorgligaste sången i Finlands historia? Svaret i GMV.

Panelen svarar på veckans viktigaste frågor och består av PJ Anders Linder, SvD, Nisha Besara, AB, och Fredrik Jarl, Hudiksvalls Tidning.


Algblomningen igen
Görs det något för att rädda Östersjön? Görs det rätt saker? Vet forskarna vad som krävs? Reportage först i vår andra timme.

Satir med sommarvikarierna ”Salva”.

U-båtsturism
25 år sedan den sovjetiska ubåten U 137 gick på grund i Gåsefjärden utanför Karlskrona. Nu börjar Marinmuseum att administrera turistresor.

Fransk framtida ledare?

Studentledaren från i våras porträtteras i Paris, i vår serie om politiskt engagerade unga.

Kroppsdelar med okända förmågor – reportage om näsan och dess betydelse för marknaden.

Kåseri av Jonas Hassan Khemiri.

Producent: Staffan Ekendahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".