Söndag 23 juli

Programledare: Erik Arnér

Kaos och krig

Intensiteten i den israeliska offensiven verkar ännu inte mattas av. Reservister kallas in och det talas om en markoffensiv. Samtidigt har USA gett Israel en tidsfrist för när stridigheterna bör ta slut. Lägesrapport av våra korrespondenter i området.

Konsten att evakuera

Sverige verkar nu ha fått ut de flesta svenska medborgare i Libanon. Och i jämförelse med många andra länder har det gått ganska fort. Men att evakuera många människor på kort tid är något nytt för Sverige. Tsunamireflexen verkar ha ändrat på det.

Självmord eller hedersmord?

Sen några år tilbaka har den turkiska lagstiftningen skärpts vad gäller hedersmord. Många fäder och manliga släktningar döms till livstid för mord på unga flickor. Men nu har självmorden bland unga flickor ökat - dom tvingas till det av sina familjer. Och metoderna ändras hela tiden. Reportage från Diyarbakir.

Unga framtidshopp

Vår serie unga framtidshopp har nu nått till Latinamerika och Chile. Lars Palmgren har där mött en ung initiativrik tjej från fattiga förhållanden som är den första i familjen som studerat på universitetet.

Veckans musikprofil med Uje Brandelius kommer att handla om elektronikamusik.

Panelen med Göran Greider, Dala-Demokraten, Aron Etzler, Flamman och Heidi Avellan, Sydsvenskan debatterar veckans politiska frågor.

Den dyra elen

En gång i tiden hade Sverige ett av de lägsta elpriserna i Europa. Den tiden verkar vara förbi. Efter avregleringen av elmarknaden har elpriserna stigit, oavsett översvämningar eller torka. Varför har det blivit så?

Salva levererar en ny omgång skönsjungande sommarsatir.

Mannen som räknar svanar

Alla knölsvanar i Storbritannien är drottningens egendom. Och varje år räknas de av en man i röd rock. Vi har följt med mannen som innehar ett av världens äldsta och traditionstyngda ämbeten: the Queens Swan marker.

Afrikanskt nyckelval

Ett av Afrikas största länder går till val nästa vecka - Kongo Kinshasa. Det är det första demokratiska valet där på 45 år. Landet har varit skådeplatsen för krig, härjningar och kaos under flera år - insatserna är höga och mycket kan gå fel.

Huden som minns

Vår serie om kroppen har kommit till den del som troligen är något brunare nu - huden. Den skyddar oss, men avslöjar oss också, till exempel vår ålder. Och huden minns vad vi varit med om.

Kåsör Pamela Jaskowiak

Producent Richard Myrenberg