Söndag 6 augusti

Programledare: Erik Arnér

Syriska resolutionsreaktioner

Samtal med vår korrespondent Cecilia Uddén på plats i Damaskus om det helt aktuella förslaget till resolution i FN.

Flykt i eget land 

Cecilia Uddén rör sig bland flyktingar och parlamentsledamöter i Libanon. Bland de unga är bilden av Israels vän USA dubbel; både fiende och drömland.

FN-veteranen

Sir Brian Urquhart har varit aktiv i FN sedan starten i krigslutet. Sedan han slutade som biträdande generalsekretare 1986 har han fortsatt som rådgivare i arbetet med att reformera FN. Men hans dom över agerandet nu i säkerhetsrådet är hård. Hör intervjun.

Kriget i svenska valet

Utrikespolitik är sällan en stor fråga i svenska valrörelser. Men den här gången finns det skillnader. Kommer de att synas?

Världens kärnkraft

Efter en vecka då en fråga från förr flammat upp igen i svensk debatt ställer vi frågan vad Sveriges vägval egentligen betyder. Sverige bör avveckla för den globala säkerhetens skull säger experten.

Veckans musikprofil av Bengt Linderoth handlar om en av jazzens genier på glid.

Panelen med Torsten Carlsson, Länstidningen i Södertälje, Lotta Gröning, Aftonbladet och Johan Ehrenberg, ETC debatterar några av veckans politiska frågor.

Barnfamiljernas val
 
Barnfamiljen brukar dyka upp som viktig väljargrupp i media. Men perspektiven om plånboksväljare borde bagravas anser statsvetare.

Salva levererar en ny omgång skönsjungande sommarsatir.

Arabiska amerikaners protest

Nästa lördag marscherar de i fyra amerikanska städer och omringar Vita huset. En nationell katastrofaktion anser de som protesterar mot USA:s utrikespolitik. Hör Mounzer Sleiman, vice ordförande i det nybildade National Council of Arab Americans.

Fyra år i London

Vår korrespondent Agneta Ramberg berättar historien om fyra år som börjar och slutar med Blair och Mellanöstern.

Guillous nya bok

Jan Guillou intervjuas om hur Hamilton kan vända terroristdebatten, homofobi och sin bästa tid.

Krönikören Ludvig Rasmusson har fått en ny bästa vän.

Producenter: Lena Bejerot och Mikael Olsson