Clara Tesch

Söndag 13 augusti

programledare Clara Tesch

Mellanöstern. Senaste nytt kring det nu månadslånga kriget, där FN:s resolution inte ännu fått någon verkan.

Bomber i Beirut, igen. ”Mellanösternkonflikten är som en teaterpjäs, där replikerna ständigt upprepar sig”, säger Robert Fisk, legendarisk korrespondent i Libanon för BBC, i Godmorgon Världen-intervju. Reportage om det förödande repetitiva i vår tids mest svårlösta konflikt.
Spännande höst. Valrörelsen börjar märkas av på gator och i medier. Den senaste veckans opinionsmätningar bäddar för en het politisk höst. Inger Arenander kommenterar.

En politisk kraft att räkna med? Pensionärerna är en växande politisk målgrupp. Fler och mer politiskt intresserade, kan framtidens stora pensionärskullar komma att påverka balansen mellan blocken.

Panelen Per Wirtén, Arena, Barbro Hedvall, Dagens Nyheter, och Fredrik Jarl, Hudiksvalls Tidning, diskuterar valläget, ams-chefens framtid och andra politiska frågor från veckan.

Castro 80 år. För många kubaner har han framstått som odödlig, men lagom till Fidel Castros åttioårsdag, verkar hans tid utmätt. ”Omvärlden har accepterat den myt om Castro, som han själv har odlat” menar poeten och exilkubanen Raùl Rivero. Men vad väntar Kuba nu, och varför har kubanerna så svårt att föreställa sig en framtid utan Castro?

Sommarsatir. Salva i P1 med Stefan Livh och Mirja Burlin.

Tillbaks på jobbet. Lämmeltåget går från sommarstugorna tillbaks till arbetsplatserna. Hör om varför det är klokt att fortsätta ha på sig semesterkläderna de första dagarna på jobbet.

Ett försiktigt närmande. Kulturskribenten Ricki Neumann om hur Nord- och Sydkorea trevar efter möten, och vad som finns att vinna.

Missionärerna i bokform. En trend i bokfloden är alla berättelser om de svenska missionärerna - såväl barn som barnbarn skildrar den svenska missionen med nya ögon. 

Pamela Jaskowiak veckans kåsör. 
producent: Nina Benner

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".