1 av 2
Clara Tesch
2 av 2
Lars Danielsson

Söndag 3 september

Programledare: Clara Tesch

Sanktioner mot Iran? Regeringen i Teheran framhärdar i sina ambitioner att anrika uran, trots omvärldens protester. Stridigheterna kring Irans kärnbränsleprogram liknar allt mer ett långsamt, ödesmättat parti schack. Vilket blir nästa drag?

Givarkonferensens abc. Framgångsrik hjälpinsats eller inrikespolitiskt grundat jippo - åsikterna om veckans givarkonferens i Stockholm går vida isär. Om fenomenet givarkonferenser, deras nytta och problematik.

Danielsson ur Machiavellis synvinkel. Statssekreterare Lars Danielsson avgick i veckan. Anders Ehnmark om hur redan medeltidens furstar kände till vikten av att ha pålitliga rådgivare.

Politik på rock-uppslaget. Reportage om de små runda partimärkena, som återkommer stort i årets valrörelse. Vad säger de om det politiska läget?

Mörker i Colombo. Mördade hjälparbetare och en ökande våldsspiral kastar mörka skuggor över Sri Lanka. Reportage från Colombo.

Musikprofilen. Uje Brandelius om den politiska hiphopen i Sverige.

Panelen om uppmärksamheten kring givarkonferensen och tystnaden kring fi, bland annat. Heidi Avellan, Sydsvenskan, PJ Anders Linder, SvD, och Helle Klein, Aftonbladet.

På resa med Reinfeldt. ”En karismatisk 41-åring med tre barn”, så beskrev Financial Times i veckan Fredrik Reinfeldt, och tippar att han vinner valet. Margit Silberstein följer moderatledaren på turné.

Public Service ger sin version av valrörelsen.

Jan Egeland, chef för FN:s katastrofbistånd, om situationen i Darfur, och om varför det är så svårt att samla hjälp till de områden som kanske behöver den bäst.

Rödbetsdiet förskräcker. Sydafrikas hälsominister väckte bestörtning tidigare i somras, när hon förespråkade traditionell hälsokost som det effektivaste motmedlet mot HIV. Nu ska den sydafrikanska regeringens ”framtoning” i Aids-frågan ändras. Men händer det något med politiken?

Forskningsprojekt: Jesus. Jesus dog aldrig på korset, hävdar Lena Einhorn i en ny bok. Reportage om den moderna Jesus-forskningen.

Pamela Jaskowiak  är veckans kåsör.

Producent: Nina Benner
nina.benner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".