Söndag 1 oktober

Programledare: Olle Hägg

Turkisk tvekan

I veckan som gick välkomnades Rumänien och Bulgarien som nya medlemmar i EU 2007. Formella beslut återstår, men inget tyder på att det blir ett nej. Mer tveksamt är det för Turkiet. Nästa vecka besöker Tysklands Angela Merkel Ankara för samtal, samtidigt som EU-känslorna blir allt svalare i Turkiet. Reportage från Istanbul.

Våra nya flyttfåglar

I samband med Rumäniens och Bulgariens godkännande, blev det åter tal om hur många som kommer att resa till västeuropa för att jobba. Men vilka är det som flyttar och varför?

Högerextrem debatt

Eftervalsdebatten i Sverige präglades delvis av hur de etablerade partierna och medierna borde ha hanterat sverigedemokraterna - var det rätt strategi att ignorera? Hur har man resonerat i länder som Frankrike, Belgien och Tyskland? Hör våra korrespondenter.

Färre fattiga i Brasilien

På söndag hålls första valomgången i Brasiliens presidentval. Även om regerande Luiz Inácio ”Lula” da Silva skakats av politiska skandaler, har han lyckats väl i fattigdomsbekämpningen. Reportage från Rio de Janeiro.

Veckans musikprofil presenteras av Bengt Lindroth.

Panelen med Per Wirtén, Arena, Aron Etzler, Flamman och Cecilia Brinck, Västerviks-Tidningen diskuterar veckans politiska händelser.

Tystade vänsterröster

Kritiska röster inom LO anser att de verkliga arbetslöshetssiffrorna tystades ner av den socialdemkratiska ledningen inför valet. Nu anklagar de partiledningen för valnederlaget.

Satir med prisbelönta Public Service.

Medierna, ungdomarna, hysterin

Varför har det helt plötsligt blivit så viktigt för medieföretagen att nå de unga? Programändringar, nysatsningar och ambitioner. Men vet man vad dom vill ha? Det är en svårfångad grupp - SVT:s valdebatten lockade lika många unga tittare som Idol i TV4.

Kyrkans nya kläder

Kyrkomötets första vända klarades av i veckan. Ulrika Knutson funderar kring kyrkans nya roll.

Rent samvete eller rent hem?

Hushållsnära tjänster, däribland städning, ska bli billigare med den nya borgerliga regeringen. Varför är städhjälp i hemmet ett så politiskt laddat begrepp?

Kåsör Jonas Hassen Khemiri.

Producent Richard Myrenberg.
richard.myrenberg@sr.se