Malin Birgersson med dottern Alice, till vänster. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio

Oretuscherad mammablogg kan vinna pris

13 min

Malin Birgersson bloggar om sitt mammaliv i Mellbystrand. Till skillnad från många andra väljer hon att skriva om allt, inte bara de härliga stunderna.

I bloggen Meekatt.se skriver Malin Birgersson om allt som inte är så gulligt med att vara förälder:

– Vi mammor sätter mycket press på varandra. Att man ska vara perfekt och att man ska leva upp till någon slags bild. Och det är väl lite den jag vill slå sönder. Folk vill gärna ge sken av att allt är perfekt och att det är enkelt. Men det är ju inte enkelt.

Hur är det att vara mamma då?
– Det är jättetufft. Det är fantastiskt. Jag älskar mina barn över allt annat, men jag kanske inte älskar att vara mamma hela tiden. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Man planerar att man ska ha mysig picknick och man packar allting. Och så är det någon som bajsar i bilen och så häller man ut fika över hela filten. Ibland blir det inte så bra, ibland blir det jättebra. Men jag skriver kanske då oftast när det inte blir så bra.

Vad får du för reaktioner på det du skriver?
– Många reaktioner, många som undrar "hur kan du skriva så, det är alltid fantastiskt att vara förälder". Det är mycket hårda ord föräldrar emellan. Och vissa säger "tack gode gud för att du skriver så". För vissa kvällar vill man bara ta ett glas vin och glömma bort att de finns en liten stund. Man behöver vara mer än bara mamma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista