Laholm

Främmande män erbjuder barn skjuts

"Det känns obehagligt"
1:12 min

Polisen har skickat ut ett brev till föräldrar i Laholm där de varnar för en eller flera främmande män som vid två tillfällen ska ha erbjudit barn skjuts. Inget allvarligt har hänt, men de vill ända varna allmänheten.

I brevet poängteras att inget allvarligt har hänt men att polisen ändå finner det såpass oroväckande att man väljer att varna för liknande händelser. Camilla Pettersson som har barn i åttonde och i sjätte klass har fått brevet. Hennes son tycker att det är obehagligt och är rädd för att det ska hända honom.

– Det känns obehaligt. Vad jag förstått är det mest yngre barn som utsatts, så jag är inte så orolig för mina barn. Men min son som går i sexan tycker det är obehagligt.

Vad säger han då?

– Han tycker att det är läskigt och säger "tänk om de stannar och tar mig".

Vad säger du till honom?

– Att de inte kommer ta honom, utan fråga om han vill ha godis. Och att han då vet att han inte ska gå in i bilen. Jag tror faktiskt det är värre om man har döttrar. Jag har en tanke om det, men jag vet inte.

Har ni vidtagit någon säkerhetasåtgärd för era barn?

– Nej, det har vi inte. De är såpass stora, så det är precis som vanligt. Man ska inte skrämma upp dem heller och rykten sprids så lätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".