Jojje Jönsson, som turnerar med barnföreställningen Sjung och hoppalong. Foto: Sveriges Radio
Halland

Jojje tillbaka till barnteater

"Barnteater är som komik - man får svar direkt"
3:42 min

Jojje Jönsson är för många känd som brevbäraren Dag-Otto. Han turnerar just nu med barnföreställningen Sjung och hoppalong som kommer till Varberg i helgen.

Jojje Jönsson är för många känd som brevbäraren Dag-Otto. Under hösten har han turnerat i södra Sverige med barnföreställningen Sjung och hoppalong. På lördag kommer föreställningen till Varberg.
  Turnén är en fortsättning på skivan "Sjung och hoppalong", en samling nyskrivna barnvisor med Dag-Otto Jönssons orkester.

– Jag jobbade med några pojkar nere i Karlshamn. De är lärare, och jobbar mycket med barn och musik. Jag själv är förskolelärare i botten och har gjort barnteater innan. Men det var så längesen, säger Jojje Jönsson.


De båda lärarna frågade
Jojje de inte kunde göra ett musikprogram med Dag-Otto.
– Och då kittlade det till.

Först var det tänkt att Dag-Otto skule tolka barnlåtar, men istället blev det  nyskrivna orginallåtar rakt igenom.

– Egentligen är det ett hopplöst projekt att ge sig ut med orginallåtar och hoppas på att barnen ska vara med. Men det är de!


Hur reagerar de när de får höra helt nya grejer?

– Det är mycket rörelser till och mycket att titta på. Låtarna är ganska lätta. En del av barnen som kommer har ju också förberett sig och köpt skivan.

Vad är det i barnteater som gör att det pirrar till i dig?

– Det liknar komik på det sättet att man får svar direkt om det funkat eller inte. Och så har jag massa goa minnen sedan jag jobbade med barnteater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".