Simbassängen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Arkiv/Sveriges Radio

Livemusik kommer eka i simhallen

"Visionär idé eller en ren galenskap"
3:31 min

Simhallen i Fjärås tar ett nytt grepp och bjuder på levande musik med bluegrassbandet Harmony Hill ikväll. Bandet kommer att spela för badarna ett par gånger under kvällen.

– Vi får se om det var en visionär idé eller en ren galenskap. Det ska bli jätteroligt men det är galet att spela för en naken publik, säger Pelle Hedeblom som är en av fem i bandet Harmony Hill.

Hur kommer ni att låta i hallen?
– Ibland när man är missnöjda med en spelning kan man säga att det var som att spela i en simhall, det var helt värdelöst. Så vi ska se om vi kan slå hål på den myten.

Vad tror du ni kommer fram till?
– Jag tror att om man håller sig nära bandet kommer det vara bättre, men är man längst bort kommer det vara mullrigt och grötigt ljud.

Hur skyddar ni instrumenten från vattnet?
– Vi står en bit från basängen så det kommer vara lugnt så om ingen har för avsikt att blöta ner oss kommer vi hålla oss torra. Men det är en extrem luftfuktighet där inne, så framförallt banjon lär stämma om sig.

Hur ska ni klä er?
– Hetaste förslaget var mankini och boots, men vi kommer nog ha vanliga kläder och vara ganska svettiga.

Simhallen i Fjärås brukar ha vuxenbad och aromabastu i simhallen med inspelad musik. Men simhallschefen föreslog att det skulle ha levande musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".