1 av 3
Strängnäs Montessoriskola
2 av 3
Sara Herlitz och August Carling
3 av 3
Linda Karlsson och Felix Jacobsson

Strängnäs Montesoriskola klara för semifinal

I den tredje kvartsfinalen mötte Strängnäs Montessoriskola klass Bränningen från Tegelvikens skola i Kvicksund. När direktsändningen i P4 Sörmland var slut på tisdagskvällen var det Strängnäs som knep en semifinalplats genom att vinna med 17-8.

Strängnäs montessoriskola och de tävlande, August Carling och Sara Herlitz, tog snabbt kommandot i kvartsfinalen. Efter de första fem snabbfrågorna ledde montessoriskolan med 4-0 över Tegelviken. Det visade sig bli en ledning som Strängnäs montessoriskola sen aldrig skulle släppa.

Men Tegelvikens Linda Karlsson och Felix Jacobsson visade kämpartakter och knappade in under de följande tre A- och B-frågorna. På en fråga om romerska siffror gick Strängnäs montessoriskola bet och Tegelviken tog full pott. Därmed hade Tegelviken knappat in och ställningen var 8-5 till Strängnäs fördel.

I den andra omgången snabbfrågor visade Strängnäs montessoriskola att det här var deras starka sida. Återigen drog de ifrån efter en vinst i omgången med 3-1, den totala ställningen var då 11-6. Den ledningen lyckades inte Tegelviken knappa in på under de tre sista A- och B-frågorna, istället var det Strängnäs montessoriskola som ökade ledningen till 14-8.

Inför det avslutande momentet Stegen där man kan få max fem poäng var matchen alltså redan avgjord. Tegelviken försökte ändå snygga till siffrorna och valde den svåraste nivån, fempoängsnivån i ämnet ”planeterna”. Tyvärr klarade inte laget frågan utan stannade på 8 poäng. Strängnäs montessoriskola valde trepoängsnivån och svarade rätt på att Merkurius är den planet som ligger närmast solen. Strängnäs montessoriskola går vidare till den andra semifinalen efter vinst med 17-8.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".