Strängnäs Montersoriskola till länsfinalen

I kvällens direktsända semifinal i P4 Sörmland började Strängnäs Montessoriskola starkt på de första fem snabbfrågorna. Här knep August Carling och Sara Herlitz fyra poäng medan Alfons Davidsson och Henni Ratilainen Bergqvist från Frejaskolan fick en poäng.

På de följande tre a- och b-frågorna behåll Strängnäs sitt grepp och utökade sin ledning till 8-3.

När det var dags för snabbfrågor igen var det Frejaskolan som var snabbast på knappen och laget reducerade ställningen till 6-9 i halvtid.

På de följande tre a- och b-frågorna var båda lagen duktiga och svarade rätt om musikalfilmer, Carl von Linné och andra världskriget. När frågorna var avklarade ledde Strängnäs Montessoriskola med 13-9 och det avslutande momentet ”stegen” blev helt avgörande. Ämnet var klimat och miljö och då valde Strängnäs tvåpoängsnivån och svarade rätt om golfströmmen. Frejaskolan kämpade in i det sista och valde fempoängsnivån. Här svarade laget korrekt på att nederbörd mäts i millimeter. Därmed avgjordes tävlingen så jämnt det bara var möjligt och Strängnäs Montessoriskola vann med 15-14.

I länsfinalen den 10 mars möter Strängnäs Montessoriskola Dunkers skola från Malmköping. Länsfinalen direktsänds i P4 Sörmland 17-18 från Parken Zoo i Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista